Masteroppgave med studentstipend

Det søkes studenter som ønsker å skrive masteroppgave innenfor forskningsprogrammet Beyond Budgeting, våren 2012. Studentstipendet er på inntil kr 30.000 per oppgave.

13.09.2011 - Red.


Det søkes 2 studenter til å skrive én masteroppgave i fellesskap innenfor rammen av et internasjonalt forskningsprosjekt: "Økonomistyringssystemer i europeiske selskap".

Prosjektbeskrivelse:

Dette er en delstudie av økonomiske styringssystemer innenfor et større europeisk forskningsprosjekt. Studien vil konsentrere seg om norske selskap.

Teoretisk tar studien utgangspunkt i økonomistyring som et system av redskaper og teknikker (f.eks. Malmi & Brown, 2008). Operasjonaliseringen er gjort ved hjelp av blant annet litteraturen om organisatorisk design (Mintzberg, 1979; Simons, 2005) og deler av strategilitteraturen (f.eks. March, 2006; Gibson & Birkinshaw, 2004).


Formålet er å undersøke ulike konfigurasjoner av økonomistyringssystemer og under hvilke betingelser disse eksisterer. Styringssystemet inkluderer blant annet strategisk planlegging, prestasjonsmåling og evaluering, belønning og kompensasjon, organisasjonsstruktur og ledelsesprosesser.


Som grunnlag for studien ligger et ferdig spørreskjema. En viktig del av studentenes oppgave blir å samle inn data fra norske selskap ved bruk av dette skjemaet. Studentene forventes også å sette seg inn i den teoretiske litteratur som ligger til grunn for spørreskjemaet.

Veileder: Daniel Johanson, IRRR

Søknad sendes til Maria Prestmo, IRRR, maria.prestmo@snf.no, innen 5. oktober 2011.

Søknaden skal inneholde motivasjonsbrev, research proposal, CV og karakterutskrift.

Både søknaden og masteroppgaven kan skrives på norsk eller engelsk.

Studentene søker individuelt, men må gjerne merke søknaden med navnet på annen søker som man ønsker å jobbe sammen med i prosjektet.

Beyond Budgeting Forskningsprogram er et samarbeid mellom NHH, Statoil, AFF og SNF.
For mer informasjon: www.nhh.no/rrr


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive