Filmvisning med NHH-forsker

Under Forskningsdagene i Bergen skal NHH-forsker Ingeborg Astrid Kleppe ha filmvisning av filmen hun selv har vært med å lage, om kampen mot spredningen av HIV i Botswana. Filmvisningen vil finne sted på Bergen Offentlige Bibliotek onsdag 28. september.

27.09.2011 - Red.


Botswana er et av landene i verden med størst utbredelse av HIV/AIDS. Overslag tyder på at så mye som 300,000 mennesker er smittet.Kulturelle forhold gjør at det er få menn som velger å være åpne om sykdommen.

I 2006 stod ti HIV-smittede menn i Botswana fram offentlig. De deltok i konkurransen HIV Positive Living Beauty Pageant og kjempet om å bli årets Mr. Positive Living. Positive living er et livsstilskonsept som markedsføres av lant annet FN for å få ned smitteraten og bedre livskvaliteten til de med HIV/AIDS.

Prisbelønt film

NHH-forsker Ingeborg Astrid Kleppe og Marylouise Caldwell ved University of Sydney fulgte deltakerne før konkurransen. Resultatet ble den prisbelønte filmen Walk the Talk. Filmen vant to priser ved filmfestivalen til Association for Consumer Research.

Walk the talk er del av et større forskingsprosjekt der Kleppe og Caldwell undersøker hvordan HIV-positive i et utviklingsland klarer overgangen til offentlig å stå frem som aktivister som skal overbevise folk til å gjennomføre radikale livsstilsendringer.

Tid: Onsdag 28. September kl. 19.00
Sted: Bergen Offentlige Bibliotek, Strømgaten 6
Arrangementet er gratis

Les Paraplyen-sak om filmprosjektet her.

Se trailer av filmen her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive