Eksperter samlet i nytt senter

Fredag 9. september er det offisiell åpning av Senter for konkurransepolitikk. Et tett samarbeid mellom forskere ved Norges Handelshøyskole og Universitetet i Bergen har på kort tid resultert i den nye forskningsinstitusjonen på Nygårdshøyden.

05.09.2011 - Sigrid Folkestad


Våren 2011 vedtok styrene på NHH og UiB at det skulle opprettes et senter for konkurransepolitikk som et samarbeid mellom de to akademiske institusjonene. Senteret er finansiert av NHH, UiB og eksterne midler, og regjeringen har støttet etableringen av senteret med en halv million kroner.

Juss og økonomi

Institusjonen, som har fått det engelske navnet Bergen Centre for Competition Law and Economics, skal samle forskere og doktorgradsstudenter ved NHH og UiB under ett tak.

- Målet er blant annet å styrke ekspertisen innen konkurranseøkonomi og konkurranserett ytterligere, og senteret skal spille en aktiv rolle innen forskning og undervisning og ved å arrangere seminarer og konferanser innen konkurransepolitikk, sier professor Lars Sørgard.

Initiativtakerne til senteret er professorene Sørgard ved Institutt for samfunnsøkonomi ved NHH og Tommy Staahl Gabrielsen ved Institutt for økonomi ved UiB. Utgangspunktet for initiativet med å etablere senter for konkurransepolitikk var et ønske om å styrke det konkurransefaglige miljøet i Bergensregionen og landet. Gjennom å etablere et slikt senter vil det samlede konkurransemiljøet få flere bein å stå på, og dermed sikre at både basismiljøene og Konkurransetilsynet får en stabil ressursbase som de kan øse av.

- Vi ønsker å skape en møteplass for forskere innen økonomi og konkurranserett, sier Sørgard, som har forskningsfri i dette studieåret og derfor kommer til å jobbe ved senteret.

Åpning med æresdoktor

Under åpningen førstkommende fredag skal en av NHHs nye æresdoktorer, professor Patrick Rey, holde innlegg. Rey kommer fra Toulouse School of Economics. Han og Erling Hjelmeng, som er professor II ved NHH, skal snakke om såkalt effektbasert konkurransepolitikk.

Programmet er som følger:


Auditorium 1 etg., Ulrike Pihls hus, Professor Keysers gate 1, Bergen, kart.

12.00 - 12:30: Offisiell åpning av BECCLE.

12:30 - 13.30: Fagseminar: Effektbasert konkurransepolitikk?

Professor Patrick Rey, Toulouse School of Economics og IDEI, Frankrike
Professor dr. juris Erling Hjelmeng, Universitetet i Oslo

Bergen Center for Competition Law and Economics, Parkveien 20, seminarrommet 2. etg.

13:30 Fingermat og forfriskninger i lokalene til BECCLE


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive