Nytt NHH Bulletin ute

NHH Bulletin har i det siste nummeret av satt fokus på karteller, lempning og bøtenivået i Norge - spørsmål som det siste året har vært gjenstand for stor oppmerksomhet, ikke minst etter den såkalte «asfaltmafiasaken» som ble avslørt tidlig på året og der Konkurransetilsynet i oktober fattet vedtak.

20.10.2011 - Sigrid Folkestad


Bladet presenterer en oppsummering fra jubileumsåret, og spesielt den travle jubileumsuken, gjennom en fotobok med Jan I. Haalands kommentarer og betraktninger. En av de helt sentrale figurene i 75-års-feriringen var Finn E. Kydland, siviløkonom fra NHH og nobelprisvinner fra 2004. I år var han en av ti internasjonale forskere som ble utnevnt til æresdoktorer ved NHH. I et intervju med NHH Bulletin kommenterer han krisen i Europa og trekker linje til en av artiklene han skrev på 1970-tallet og som ledet fram til nobelprisen. EU står i en vanskelig situasjon, sier han, fordi de ikke har gjort det klart hva de har tenkt å gjøre. - Nesten uansett hva de finner på, vil det hjelpe, hvis de kunne gjøre det på en rimelig troverdig måte.

Professor Victor D. Norman sier følgende om eurokrisen og forholdene i Europa.

- Det er en latent usikkerhet som ligger her, noe som gjør at enhver spådom om hva som kommer til å skje med makroøkonomien de neste månedene så vidt er verdt papiret den er skrevet på, sier Victor D. Norman.

En del lederstoff er det også i årets tredje utgave av NHH Bulletin. Heidi Dyrnes i AFF mener dagens lederrolle er mer spennende enn tidligere, fordi lederne blir utfordret på mange flere måter. Det kan vi blant annet takke de kravstore, kunnskapsrike og selvstendige medarbeiderne for. De som stiller spørsmålet: Hvorfor skal akkurat du lede meg?

Arbeidslivet burde lagt mye større vekt på verdien av uenighet. Solfrid Mykland har doktorgrad i konflikt og mekling fra NHH. Nå har hun gitt ut en fagbok i serien AFF Lederbibliotek, med tips til ledere.

Paraplyen vil publisere de fleste NHH Bulletin-sakene i den nærmeste fremtid.

Alle utgaver av NHH Bulletin i PDF-format finner du her.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive