NHH-bidrag til ny termdatabase

Mandag 24. oktober ble Norges offisielle termdatabase lansert. Termbasen SNORRE har over 50 000 termposterog er den blant de største av sitt slag, og en NHH-forsker har bidratt i utviklingen.

31.10.2011 - Espen Bolghaug


- Dette er en samling av termer og definisjoner fra en rekke fagområder, og er derfor et viktig verktøy for alle som arbeider med fagspråk, forklarer Gisle Andersen. Han er førsteamanuensis ved Institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon, og har kommet med innspill til brukergrensesnittet på den nye databasen.

Eksternt blikk

Gisle Andersen har vært med å utvikle en ny termdatabase.
Foto: Arkiv.

Det er Standard Norge som står bak prosjektet, som går under navnet SNORRE, der hensikten er å gjøre dette lettere for brukerne å bruke korrekt norsk terminologi.

- Min jobb har vært å ha et eksternt blikk på databasen, spesielt med hensyn på brukervennlighet og grensesnitt, forklarer Andersen, som satt i styringsgruppen til prosjektet.

- En del av termene ligger nær NHH sine fagfelt, blant annet innen ledelse og organisasjonsteori, tilføyer han.

Databasen har vært under utvikling i flere år, men har tidligere bare vært tilgjengelig internt hos Standard Norge. Nå åpner de opp slik at alle får tilgang.

- Dette tilbudet er nyttig for fageksperter, oversettere, lærebokforfattere og andre som bruker fagspråklig tekst, mener NHH-forskeren.

Standard Norge sin nye termdatabase finner du her.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive