Alumniarbeidet trappes opp

Arbeidet med NHH Alumni har vært et fokusområde for høyskolen i flere år. Nå tas det hele til et nytt nivå, med ansettelsen av en egen prosjektkoordinator på fulltid. Sunniva Øiestad (38) skal de neste tre årene sørge for at livet som NHH-er ikke slutter etter fullført grad.

07.10.2011 - Espen Bolghaug


Øiestad tar over etter Knut André Karlstad som denne høsten går av som alumnisjef. Hun er ansatt i en treårig prosjektstilling, og skal være med å bygge opp både et sosialt og akademisk nettverk blant tidligere studenter, NHH og studentforeningen. Den nyopprettede stillingen er et resultat av at styret i vår vedtok et prosjekt for videreutvikling av NHH Alumni.

Tilbud til tidligere studenter

- Jeg gleder meg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver, og å gi tidligere studenter et godt tilbud, sier Øiestad. Hun startet arbeidet på Informasjonsavdelingen ved NHH første uken i oktober, og kommer fra stillingen som prosjektkoordinator for Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Tidligere har hun jobbet for Philharmonia Orchestra i London i fem år. Øiestad er utdannet innenfor språk og litteratur.

- Jeg tror min erfaring innenfor informasjonsarbeid, nettverksbygging og prosjektledelse, har gitt meg mye overførbar kunnskap jeg kan bruke i stillingen som alumnikoordinator.

Merkevarebygging

- Hvorfor er NHH Alumni et viktig satsningsområde?

- Det er viktig for å styrke NHHs relasjoner og samarbeid med næringslivet. Vi vil at tidligere NHH-studenter skal føle at de fremdeles representerer skolen, og på den måten bidrar til å bygge og vedlikeholde både sin egen og NHH sin merkevare. Vi trenger Alumni som viktig arena for samarbeid mellom høyskolen og næringslivet, forklarer Øiestad.

- I tillegg er det viktig for NHH å kunne benytte Alumni som ambassadører og gjesteforelesere. Det gjelder også muligheten det gir for kritiske tilbakemelding på om utdanningen fortsatt er relevant flere år etter at en gikk ut herfra. For alumnene gir det mulighet til å holde seg faglig oppdater, legger hun til.


Imponert

- Hvordan er ditt inntrykk av NHH etter tre dager i arbeid?

- Det er mange flinke folk som jobber her, og spesielt imponert er jeg over hvor flinke mange av forskerne er til å formidle forskningen sin, svarer den ferske koordinatoren.

Øiestad gleder seg også over å være tilbake i Bergen.

- Det er her jeg har vokst opp og har familien min, avslutter hun.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive