Styremøte onsdag

Onsdag 2. november møtes NHH-styret for høstens andre styremøte. Av sakene som skal behandles er organisering og oppgavefordeling knyttet til etter- og videreutdanningen. Budsjett 2012, studentopptaket og Småbruket er også på sakskartet.

01.11.2011 - Red.


Styret inviteres til å endre styringsstrukturen for NHH Executive (NHHE) i tråd med NHHs fulltidsprogrammer. I stedet for et eget styre forslås at NHHE fortsetter som en integrert administrativ enhet med eget programutvalg. Dekanfunksjonen styrkes som lederrolle og utvides til 80% stilling med resterende 20% som forskningstid. Administrativ leder for NHHE skal etter forslaget ha ansvar for daglig drift samt koordinering og etablering av nye relasjoner med ulike samarbeidspartnere på vegne av dekanen. Det foreslås tettere samarbeid mellom NHHE og studieadministrasjonen. Denne saken er unntatt offentligheten.

Styret får en rapport over søkning og opptak til fulltidsstudiene i høst som viser at søkningen er god og til dels stigende for NHH, uten at det har slått ut i høyere tall for frammøtte. Kvinneandelen er 37,8 % for bachelor og 44 for master. Opptaksgrensene er høye og stigende; fra 51,7 til 53 for førstegangsvitnemål, fra 51,7 til 53,0 i ordinær kvote og fra 3,8 til 4,0 for norskspråklige masterstudenter. Styret inviteres til å be om nærmere vurdering av disse og andre forhold som frafall, gjennomføringstid og studiepoengproduksjon til neste styremøte.

Det foreslås for styret å rydde opp i eierskapet til hytten Småbruket på Kvamskogen. Forslaget er at hytten eies av Staten v/ NHH, men at det tinglyses bruksrett for NHH ansatte og at ved et eventuelt salg skal overskuddet brukes til beste for disse.

Kunnskapsdepartementet har igangsatt en rekke evalueringer og kartlegginger i 2011. Dette gjelder status for intern kontroll i sektoren, evaluering av rapportering fra underliggende etater og kartlegging av god forvaltning. De to siste er kartlegginger av henholdsvis offentlige anskaffelser og budsjett- og økonomistyringsmodeller.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive