Lokale lønnsforhandlinger

Det er nå avtalt tidsplan for årets lokale forhandlinger ved NHH. Tjenestemannsorganisasjonene vil selv informere sine medlemmer.

17.11.2011 - Red.


Ved de sentrale forhandlingene pr. 1. mai 2011 var partene enige om at det skal føres lokale forhandlinger innenfor en samlet økonomisk ramme på 0,25% av lønnsmassen. Det vil ikke bli tilført ytterligere midler fra arbeidsgiver, og den totale potten for NHHs del utgjør i år kr. 459 672.

Fordelingen av potten er drøftet mellom partene og vil bli fordelt proratarisk i forhold til lønnsmasse. Dette innebærer en fordeling på (65 %) til forsknings- og undervisningsstillinger og (35%) til tekniske-/ administrative stillinger.

Prioritering av stillinger:
Årets lønnspott er svært liten, noe som innebærer at svært få vil få lønnsopprykk i år.

Partene er derfor enige om å begrense lønnsvurderingen til fast ansatte i enkelte stillingskoder.

For vitenskapelige stillinger vil dette gjelde førsteamanuenser og professorer. Det er også enighet om å fokusere på den enkeltes lønnsutvikling de senere år sett i forhold til innsats og resultater.

For tekniske-/administrative stillinger vil dette gjelde seniorkonsulenter, rådgivere, og seniorrådgivere. I tillegg vil det gjelde kontorsjefer som ikke direkte rapporterer til administrerende direktør.

Generelt gjelder det at ansatte som har fått sin lønn vurdert innenfor de siste seks måneder før 1.10.2011, ikke vil bli vurdert i årets lokale lønnsforhandlinger.

Sentrale føringer /prioriteringer
Det skal tas hensyn til følgende sentrale føringer i henhold til Hovedtariffavtalens pkt. 2.3.3.
1. Kvinner skal få en større andel av avsetningen til lokale forhandlinger enn fordelingen av antall årsverk mellom kvinner og menn tilsier.
2. Det skal legges spesiell vekt på å vurdere forholdet mellom kvinners og menns innplassering i stillingskoder ut fra kvalifikasjoner, oppgaver og ansvar.
3. Målene i den omforente lokale lønnspolitikken skal prioriteres, og partene skal drøfte hvilke kriterier som skal vektlegges særskilt ved årets oppgjør.

Arbeidstakere som har permisjon med lønn omfattes av forhandlingene, og skal vurderes lønnsmessig. Dette gjelder også arbeidstakere som har gjeninntrådt etter foreldrepermisjon uten lønn, jfr. Arbeidsmiljøloven § 12-5, eller omsorgspermisjon uten lønn, jf. Fellesbestemmelsene
20 nr. 7.

Kvinneandel i prosent av totale årsverk: 38% (Kilde: Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet - FAD)


Lokale kriterier for lønnsopprykk
Alle kriterier i NHHs lønnspolitikk, jfr. pkt. 2.2., 3.2.2. og 3.2.3. skal vektlegges i lønnsforhandlingene. For tekniske/administrative stillinger skal også dokumentet "Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav for T/A stillinger" legges til grunn ved vurdering av stillingskode, se lenkene nederst på side 2.

Partene har drøftet om enkelte kriterier i NHHs lønnspolitikk skal vektlegges spesielt i årets lokale forhandlinger.

Ansatte i forsknings- og undervisningsstillinger
Ingen kriterier i lønnspolitikken skal vektlegges spesielt. Det skal gis en individuell og helhetlig vurdering basert på:

Gode resultater innenfor forskning, undervisning og formidling. I tillegg vil faglig engasjement som bidrar til fagmiljøets og NHHs beste vektlegges.

Den enkeltes lønnsnivå skal tas i betraktning på den måten at det stilles større krav til høytlønte - innenfor sin stillingskode.

Ansatte i tekniske-/administrative stillinger

Det skal gis en individuell og helhetlig vurdering innenfor alle kriteriene i lønnspolitikken.

Sluttføring og kunngjøring av forhandlingene.
Lønnsforhandlingene gjennomføres 1.12.2011. Etter at protokollen er underskrevet av begge parter, vil de som har fått lønnsopprykk bli tilskrevet, samtidig som det blir gitt en generell orientering om resultatet av lønnsforhandlingene i Paraplyen.

Virkningsdato for lønnsopprykk er 1.10.2011.

for mer informasjon, se under:

Hovedtariffavtalen i Staten

http://www.regjeringen.no/upload/FAD/Vedlegg/L%C3%B8nns-%20og%20personalpolitikk/HTA_2010-2012_rettet.pdf

Lønnspolitisk dokument for NHH

http://innsiden.nhh.no/no-innsiden/avdelinger/hr-avdelingen/reglementer-og-retningslinjer.aspx

Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav

http://innsiden.nhh.no/no-innsiden/avdelinger/hr-avdelingen/reglementer-og-retningslinjer/stillingsinnhold-og-kvalifikasjonskrav-for-t/a-stillinger.aspx


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive