Fikk heder og ære for masteroppgave

Jesper Meyer Hatletveit og Ole-jakob Smørdal Lillestøl gjorde en solid innsats med sin masteroppgave om tosidige markeder der de så nærmere på hvordan mediebedrifter betjener to kundegrupper på en gang: lesere/seere og annonsører. For dette arbeidet ble de tildelt prisen "Beste masterutredning innen samfunnsøkonomi 2011".

01.11.2011 - Espen Bolghaug


"Teoriene om tosidige markeder har skutt fart det siste tiåret, men foreløpig finnes det få rammeverk som analyserer virkningene av fusjoner i slike markeder. Prisvinnernes nyskapende arbeid vil derfor være nyttig både for konkurranse- og reguleringsmyndigheter."

Slik lyder begrunnelsen til juryen som kom frem til at duoen Hatletveit-Lillestøl skulle vinne prisen som besto av diplom og 15 000 kroner.

Høyt nivå

Professor Eirik kristiansen leser opp juryen sin begrunnelse. De to prisvinnerne hører etter.
Foto: Espen Bolghaug.

- Vi hadde 13 meget gode oppgaver vi vurderte i år, og nivået var virkelig høyt, forteller professor Eirik Kristiansen. Han ledet en jury bestående av ham selv og professor Erling Steigum fra Handelshøyskolen BI som gikk gjennom masterutredingene. Og ifølge Kristiansen var BI-professoren også meget fornøyd med det generelle nivået.

-Steigum mente at nivået på årets masterutredninger var noe av det høyeste han har sett fra vår skole, sier Kristiansen.

Målet med Institutt for samfunnsøkonomis årlige konkurranse om beste masteroppgave er både å få opp engasjementet for å skrive gode oppgaver og å synliggjøre noe av det gode arbeide som blir gjort.

De to tidligere masterstudentene fikk også muligheten til å presentere oppgaven sin foran delere av fagstaben. Der gikk de gjennom noen av de sentrale funnene, før det ble åpnet opp for spørsmål "fra salen".

- Vi setter veldig stor pris på utmerkelsen, og ekstra morsomt er det at så mange kommer for å høre på oss presentere oppgaven, sier de to vinnerne før de startet presentasjonen foran rundt 15 vitenskapelig ansatte.


Ole-Jakob Smørdal Lillestøl (til venstre) og Jesper Meyer Hatletveit vant prisen for årets masterutredning innen samfunnsøkonomi.
Foto: Espen Bolghaug.

Tok en sjanse

Foto: Espen Bolghaug

De hadde allerede en god følelse da de leverte inn oppgave på slutten av vårsemesteret 2011.

- Vi var klar over at vi hadde skrevet en god oppgave. Vi laget en matematisk modell av noe vi synes er interessant, og det var veldig deilig å se at den til slutt gav mening, forteller Hatletveit.

- Det var en viss risiko ved å velge å utlede en matematisk modell. Vi kunne jo ikke vite om vi ville få det til, og kunne fort endt opp med noe som ikke kunne brukes, legger Smørdal Lillestøl til.

Begge er i dag ute i arbeid, Hatletveit i DnB NOR Markets, Smørdal Lillestøl i Tryg Forsikring.


Instituttstyrer Øystein Thøgersen deler ut prisen til de to tidligere NHH-studentene.
Foto: Espen Bolghaug.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive