2,5 kilo med NHHS-historie

Norges kanskje mest aktive studentforening, NHHS, har 75-årsjubileum samme år som Handelshøyskolen. Litt forsinket, men godt, kom også en egen jubileumsbok for studentforeningen.

29.11.2011 - Espen Bolghaug


- Jeg fikk helt sjokk da jeg så boka på trykk for første gang.

Det sier medredaktør i Studentforeningen ved Norges Handelshøyskole (NHHS) sin nye jubileumsbok, Knut André Karlstad, og sikter til at boken er ganske tung. To og en halv kilo viser offisielle målinger publisert på det sosiale mediet Facebook.

Knut André Karlstad er svært fornøyd med NHHS sin nye jubileumsbok. Selv har han sittet i redaksjonen og lagt ned flere hundre timer i prosjektet.
Foto: Espen Bolghaug.

Dugnadsprosjekt

Karlstad kan puste lettet ut etter en hektisk innspurt der både kvelder og netter har blitt brukt til å ferdigstille verket på 399 sider.

"Sandkassa - Vordende siviløkonomers lekegrind" er navnet, og i beste NHHS-ånd har dette vært et dugnadsprosjekt.

-Dette er en bok for alle som er glad i NHH og NHHS. Planen var egentlig at den skulle være klar til jubileumsuken tidligere i høst, men det rakk vi dessverre ikke, sier Karlstad, som satt i redaksjonen samen med Axel Heiberg-Andersen og Thomas André Kilnes-Kvam. Alle tidligere NHH-studenter.

Tittelen er tatt fra den legendariske revyvisen med samme navn, fra UKEN 88, og det har tatt tre år å ferdigstille boken.

Forfattermøte

NHH sin egen alumnikoordinator, Sunniva Øiestad, inviterer til forfattermøte og alumnitreff for ansatte, studenter og tidligere studenter ved NHH
Foto: Espen Bolghaug.

Torsdag 1. desember kl. 18.00 presenterer Karlstad Sandkassa i caféen på Bryggens Museum. Her forteller han blant annet om den første NHHS-formannens ukjente nazihistorie.

-Det er kanskje den mest dramatiske historien i boken, forteller Karlstad.

Han skal også fortelle mer om kultfiguren i NHHS, Kåre Syversen.

- Vi har funnet ut hvordan navnet oppsto, og at dette faktisk er en reel person, avslører Karlstad. Mer om dette på forfattermøtet.

Arrangementet holdes av NHH Alumni og vil også være en mulighet for å få høre mer om NHH sin jubileumsbok, " Norges Handelshøyskole i 75 år - En læreanstalt av høieste rang".

På alumnitreffet forteller en av de to forfatterne, Elisabeth Bjørsvik, om ukjente sider ved NHHs historie med utgangspunkt i Kjøpmann Anders Meyer Johnsens (1890-1967) dagbøker. Meyer Johnsens var med i direksjonen i mange sentrale bedrifter i Bergen. Han var også medlem i Norges Handelshøyskoles Råd i perioden 1935 til 1963.

Meld deg på ved å sende en epost til alumni@nhh.no innen onsdag kl. 15.00. Det serveres vin, kaffe og sjokoladekake.

Bestilling av NHHS sin jubileumsbok, "Sandkassa", kan sendes til jubbok2011@gmail.com



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive