NHH forkorter det engelske navnet

NHH

NHH-styret har i dag fastslått at vedtaket om å forenkle det engelske navnet på høyskolen står fast. I løpet av inneværende år skal det engelske navnet kortes ned til Norwegian School of Economics. In English

29.03.2011 - Asle Haukaas


NHH-styret er samlet til strategiseminar og styremøte ved HEC Paris mandag og tirsdag.

Under styremøtet har de blant annet diskutert forkorting av NHHs engelske navn, og styret er enstemmig i sin stadfestelse av vedtaket fra styremøtet i februar om å forenkle det engelske navnet.

Dette oppfattes ikke som et navneskifte, men som et kortere navn enn dagens Norwegian School of Economics and Business Administration.

Merket er NHH

Styret understreker samtidig at NHH som merke ligger fast og at denne forkortelsen skal brukes i all kommunikasjon i Norge og internasjonalt.

Det skal utarbeides en plan for bruken av merket og navnet for å sikre samstemt og gjennomført bruk i alle formater.

Det forkortede navnet på engelsk vil bli tatt i bruk når en slik plan er klar i løpet av 2011.

Tidspunkt for å skifte over til Norwegian School of Economics vil bli bekjentgjort senere.

Likestilling og resultatmål

Styret vedtok å videreføre gjeldende Handlingsplan for likestilling for bedre kjønnsbalanse i vitenskapelige stillinger.

Styret forutsetter at det vil få seg forelagt en ny handlingsplan senere og at dette sees i sammenheng med en overordnet HR-strategi for NHH.

Styret diskuterte å innføre resultatmål for NHHs deleierskap av Samfunns- og næringslivsforskning as (SNF). Det er et statlig krav at styret skal fastsette slike resultatmål.

NHH-styret vedtok i 2009 fire delmål for sitt eierskap av SNF, og disse følges nå opp med resultatmål. De vedtatte resultatmålene er knyttet til å bidra til å styrke NHH, å øke antall bedriftsavtaler og å sikre at forskningsresultater når en bredere krets av brukere.

Samarbeid med arbeidslivet

Departementet har bedt alle institusjonene opprette et nytt råd for samarbeid med næringslivet. Det forutsettes at studenter og arbeidslivets parter er representert, men gjerne også frivillige organisasjoner, andre sektorer eller folkevalgte.

Styret diskuterte hvordan få et slikt organ til å bli et aktivt tilskudd til høyskolen og innpasning i forhold til de organene og nettverkene NHH alt har eller er del av.

Besøker HEC Paris

NHHs franske søsterinstitusjon HEC Paris er som nevnt vertskap for det kombinerte styremøtet og strategiseminaret.

Her har styremedlemmene fått orienteringer om blant annet bedriftskontakt og forskerrekruttering av franske kolleger.

Styret har også fått besøk av direktør og generalsekretær for CEMS, som har sitt hovedkvarter på HECs campus, og en har møtt NHHs CEMS-studenter som nå oppholder seg på HEC.

Styremedlemmene har også merket seg med mange smil at NHH på de elektroniske tavlene for møterom til HEC er gitt et nytt fransk navn: "HEC Norvége."

NHH-styret, HEC Paris, mars 2011 (Foto: Asle Haukaas)
NHH-styret er samlet til møte og strategiseminar ved HEC Paris. Her introduserer rektor Jan I. Haaland professor og tidligere HEC-rektor Jean-Paul Larcon.
Foto: Asle Haukaas

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive