HR-sjefen på plass

Christina Therese Brunner (Foto: Hallvard Lyssand)

Christina Therese Brunner er i gang med jobben som NHHs HR-sjef.

11.03.2011 - Hallvard Lyssand


Christina Therese Brunner er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen, og har arbeidsrett som spesialfelt både utdannings- og arbeidserfaringsmessig.

42-åringen har blant annet arbeidet med personal- og organisasjonsutvikling ved UiB. Hun kom til NHH fra en stilling som seniorrådgiver i Bergen og omland havnevesen.

- Jeg hadde et ønske om å komme tilbake til en kunnskapsorganisasjon, og HR-sjefstillingen her ved NHH virket spennende. Både fordi det dreier seg om et felt jeg interesserer meg for og fordi høyskolen fremstår som en pulserende organisasjon med stor bredde i kunnskapen, sier hun.

Fra Personal til Human Resources

Brunner har altså tittelen HR-sjef, og Personalavdelingen er omdøpt til HR-avdelingen.

Men hva er egentlig forskjellen på en Human Resources-avdeling og en personalavdeling?

Brunner understreker at hun, etter så kort tid i jobben, neppe er den rette til å svare utfyllende på hva NHH ønsker å legge i HR-begrepet, men at en HR-avdeling vanligvis har et bredere virkeområde enn en personalavdeling, og særlig i forhold til organisasjonsutvikling og ledelse.

- HR er dessuten et internasjonalt begrep, og i en organisasjon med mange fremmedspråklige ansatte og internasjonale kontakter vil dette være et begrep som er lettere å bruke, sier hun.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive