Får nasjonal lederutdanning for barnehagestyrere

NHH (Arkivfoto)

NHH og AFF er blant vinnerne i Utdanningsdirektoratets konkurranse om en nasjonal lederutdanning for barnehageledere.

01.03.2011 - Hallvard Lyssand


Tidligere i år varslet Utdanningsdirektoratet at det skal opprettes en nasjonal lederutdannelse for barnehagestyrere som har faglig ansvar, administrativt ansvar og personalansvar.

Målet er blant annet å sikre likeverdig og jevnt høy kvalitet i alle barnehager. Samtidig blir det pekt på at en utvikling mot større barnehager krever styrkede kunnskaper om administrasjon og ledelse.

NHH og AFF

Direktoratet utlyste en anbudskonkurranse om utdanningen i fjor høst. Kravene var blant annet at utdanningen skal være på 30 studiepoeng, kunne gjennomføres på deltid ved siden av jobb og kunne inngå i en mastergrad i ledelse.

Denne uken ble det klart at et program utviklet i samarbeid mellom NHH og AFF er blant direktoratets fem utvalgte.

- Programmet er utviklet i samarbeid mellom NHH, AFF og underleverandører med spesialkompetanse på barnehage, og fagansvarlige er førsteamanuensis Tore Hillestad fra NHH og avdelingsdirektør Arne Kjøde fra AFF, sier Andreas Rydgren ved NHH Executive.

Hovedmålene er å gi deltakerne økt teoretisk kunnskap om ledelse, større ledelsesmessige ferdigheter og et mer avklart forhold til ledelse, inkludert økt selvinnsikt hva ledelse angår.

Barnehagelederne skal ha i alt ni samlinger fordelt over ca. 25 dager og150 undervisningstimer, samt en skriftlig hjemmeeksamen og en prosjektoppgave løst i grupper.

Oppdraget er i utgangspunktet gitt for to år med opsjon på forlengelse, og oppstart blir høsten 2011.

- At vi er valget ut som tilbyder betyr likevel ikke at jobben er ferdig. Nå må vi i gang med markedsføring overfor målgruppen, understreker Rydgren.

Nye områder

Rydgren påpeker at NHH og AFF har utkonkurrert institusjoner som har barnehageutdanning i kampen om oppdraget.

- Det er viktig å være attraktiv på nye områder, og med dette oppdraget kommer vi inn på et marked der NHH ikke er så kjent fra før, sier han.

- Samtidig betyr samarbeidet at NHH blir koblet tettere til AFF og deres kompetanse på lederutvikling, legger han til.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive