Astrid Kunze styremedlem i ESPE

Astrid Kunze (Foto: Hallvard Lyssand)

Førsteamanuensis Astrid Kunze ved Institutt for samfunnsøkonomi er valgt til styremedlem i European Society for Population Economists (ESPE).

17.03.2011 - Hallvard Lyssand


ESPE ble stiftet i 1986 med mål om å fremme forskning og styrke samarbeid og kunnskapsutveksling mellom økonomer i så vel Europa som andre deler av verden.

- Organisasjonen har ca. 700 medlemmer som driver både teoretisk og anvendt forskning innen ett bredt felt av tema, fra migrasjon, innvandring, arbeidsmarkeder, lønn og ledighet via demografi, aldring og fertilitet til velferd, utdanning, helse og annet, forteller Astrid Kunze, som nylig ble valgt til styremedlem i ESPE for tre år.

ESPE samarbeider tett med tidsskriftet Journal of Population Economics, som kommer ut fire ganger i året.

Videre arrangerer de blant annet konferanser og workshops.

Organisasjonens store hovedkonferanse finner sted hvert år i juni.

2011-utgaven blir arrangert i Hangzhou i Kina fra 16. til 18. juni.

- Flere forskere fra NHH og UiB er aktive i ESPE, særlig på feltene arbeidsmarked og helse, og i 2004 ble ESPE-konferansen arrangert i Bergen, forteller Kunze.

Styremedlemmene jobber sammen med presidenten i foreningen, som for tiden er Rudolf Winter-Ebmer (University of Linz, Austria). Deres oppgave er å styrke forskning og undervisning på foreningens interessefelter.

Dette gjøres ved å sørge for at den årlige ESPE-konferansen sikrer at nye retninger innen fagfeltet belyses, samtidig som forskning av høy kvalitet legges frem og diskuteres.

Konferansen har stor deltakelse og er med på å knytte sammen forskere fra ulike deler av verden, fra PhD- til professornivå.

ESPE er også medansvarlig for den Europeiske sommerskolen for arbeidsmarkedsøkonomer (IZA European Summer School in Labor Economics).

Les mer om ESPE


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive