Amerikansk pris til doktorgradstudent ved NHH

Tor-Åge Myklebust

Doktorgradstudent Tor-Åge Myklebust ved Institutt for foretaksøkonomi vant en pris for artikkelen "Performance Sensitive debt and Incentives to Overinvest: A Real Options approach" under Midwest Finance Associations årlige konferanse i USA.

23.03.2011 - Peter Nørgaard


- Det var veldig uventet, men veldig hyggelig, sier Myklebust som mottok prisen under konferansen i Chicago i begynnelsen av mars.

Sammen med veileder Svein-Arne Persson var Myklebust til stede i Chicago for å presentere to artikler under konferansen, som er en av de største årlige konferanser innen finans i USA. I år ble det presentert 345 artikler under arrangementet.

Det ble gitt flere priser til de beste artiklene i ulike kategorier under årets konferanse. I tillegg ble det delt ut ti "Doctoral student awards," og en av disse gikk til Myklebust for artikkelen hans om gjeldskontrakter.

- Man er alltid usikker på om det man holder på med og selv liker er interessant for andre, så prisen var en hyggelig tilbakemelding på at andre synes temaet er spennende, sier Myklebust.

Temaet Myklebust fikk prisen for omhandler gjeldskontrakter med rente knyttet til selskapets resultater og ytelse, såkalt "performance sensitive debt."

I artikkelen viser Myklebust at denne type gjeldskontrakter gir bedre incentiver for å hindre bedrifter i å overinvestere i prosjekter med høy risiko sammenlignet med tradisjonell gjeld.

I tillegg konkluderer Myklebust med at selskaper med denne spesielle type gjeldskontrakt bør ha signifikant høyere gjeldsandel.

Lite forskning på temaet

- Det er gjort lite forskning på temaet, så det er en hyggelig mulighet for en doktorgradsstudent til å jobbe med noe som ikke er så kjent i den akademiske verden, sier Myklebust.

Han har også vært i kontakt med finansielle institusjoner gjennom arbeidet, og erfaringer viser at til tross for lite akademisk fokus på denne typen gjeldskontrakt, er det mye brukt i praksis.

Sammen med den nyvunne prisen gir dette motivasjon for å fortsette arbeidet med doktorgraden. Det kommende året vil Myklebust jobbe videre sammen med veileder Persson og Aksel Mjøs på flere artikler innen det samme området.

- Jeg regner med at det kommer et par artikler til det kommende året og derfor at doktoravhandlingen hovedsakelig kommer til å handle om dette temaet, sier Myklebust

For å lese mer om konferansen: www.mfa2011.com

For å lese artikkelen: http://www.mfa2011.com/papers/PSD-Agency%20cost.pdf


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive