Økonomi, risikoanalyser, alumnistruktur og nybygg

NHH bak gjerder (Foto: Hallvard Lyssand)

Siste styremøte før sommeren ble preget av økonomisaker og et ellers omfangsrikt sakskart.

16.06.2011 - Asle Haukaas


Det siste styremøtet før sommeren ble innledet av instituttleder Katarina Kaarbøe ved Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap som presenterte det hun kalte det "det lille, store instituttet."

IRRR er lite i antall årsverk, men stort i undervisning og kandidatproduksjon

Kaarbøe fortalte av halvparten av kandidatene fra NHH finner sin første jobb innen revisjonsbransjen. Mengden av undervisning presser instituttet på rekruttering, undervisningskapasitet og forskningsproduksjon. Kaarbøe presenterte instituttets strategier for å hanskes med disse utfordringene.

Økonomipreg

Junimøtet i styret preges normalt av en rekke økonomisaker, som godkjenning av endelig årsregnskap, konsernregnskap, økonomirapport for første tertial og langtidsbudsjett.

Mest spenning knyttes til forslag til revidert budsjett og hvilke prioriteringer som gjøres der.

I denne omgang ble translatøreksamen, laboratorium for eksperimentell økonomi, ombyggingsarbeider i biblioteket, sosiale medier, grafisk profil, Uninett og brukerstøtte prioritert. Det ble lovet å bistå biblioteket med å vurdere behovene for informasjonsressurser.

Styret vedtok prioriteringer for NHHs arbeid med risikoanalyser i år. Områdene det vil bli arbeidet med videre er rekruttering av fagstab, virksomhetsstyring, effektiv infrastruktur (bygg), varierte undervisnings- og vurderingsformer og NHH som samarbeidspartner for næringsliv og forvaltning. Analysene skal presenteres for styret i september.

Forenklet alumnistruktur

Styret vedtok et forslag fra administrasjonen om å forenkle styringsstrukturen for NHH Alumni. Dermed legges Alumnirådet ned, mens styret for Alumnifondet utvides også til å bli et styre for alumninettverket.

Samtidig vedtok styret i en annen sak å opprette et råd for samarbeid med arbeidslivet med karakter som et internasjonalt "Advisory Board".

Mandat, arbeidsmetodikk og forslag til kandidater for dette rådet vil det bli arbeidet videre med.

Styret sluttet seg til planene for etablering av et faglig senter for konkurransepolitikk i Bergen i samarbeid med Universitetet.

Styret ønsket at mulighetene til å bli faglig ledende i Norden på dette området ble lagt til grunn for arbeidet med senteret.

Nybyggorientering

Bygningsgjerdene som skal omkranse byggetomten var i ferd med å reises mens styret samlet seg. Sterkere konkret bevis på at det nærmer seg nybygg, er vanskelig å få.

Det ble gitt en både en orientering om byggesaken og et framlegg til ombygning av Dag Cowards auditorium på et gunstig byggetidspunkt.

Styret bad administrasjonen jobbe videre med disse planene med et åpnere prosjekt for hva NHH har bruk for, spesielt for bedre bedriftskontakt.

Styret behandlet også en rekke årsrapporter. Forsknings- og formidlingsutvalget la fram en ny type rapport om forskningsinnsatsen ved NHH som ble god mottatt av styret.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive