Lanserte Finans Bergen

Aksel Mjøs og Guttorm Schjelderup, Finans Bergen (Foto: Hallvard Lyssand)

Samarbeidet mellom næringslivet i Bergen og NHH har lange tradisjoner. I høyskolens jubileumsår videreføres og formaliseres samarbeidet ytterligere gjennom lanseringen av Finans Bergen.

20.06.2011 - Tekst: Gudbrand Johannes Qvale Foto: Hallvard Lyssand


Onsdag 15. juni lanserte NHH og Institutt for foretaksøkonomi, representert ved professor Guttorm Schjelderup og postdoktor Aksel Mjøs, Finans Bergen, et faglig motivert samarbeidsprosjekt mellom NHH og finansnæringen.

En rekke bedrifter er allerede engasjert i prosjektet, deriblant Sparebanken Vest som har finansiert utviklingen av nettsiden finansbergen.no.

Under lanseringen onsdag var Bergens finansnæring godt og bredt representert. De fikk høre at samarbeidet som initieres skal gå over flere dimensjoner: faglige seminarer, kompetanseoverføring fra NHHs fagstab til næringslivet, og ikke minst et bindeledd mellom masterstudenter ved NHH og finansnæringen.

Professor Guttorm Schjelderup (nærmest) og postdoktor Aksel Mjøs, Finans Bergen
Professor Guttorm Schjelderup (nærmest) og postdoktor Aksel Mjøs fra Institutt for foretaksøkonomi har sentrale roller i etableringen av Finans Bergen sammen med en arbeidsgruppe med representanter fra Sparebanken Vest, Argentum, Holberg Fondene, Nordea, og Vital/DnB Nor.

Mastermarked

Kontakten mellom studenter og næringslivet skal foregå direkte via finansbergen.no, der bedrifter kan legge ut problemstillinger de ønsker utredet.

Masterstudenter ved institutt for foretaksøkonomi kan velge å benytte dette som utgangspunkt for en masteroppgave, og fagstaben ved NHH kan kvalitetssikre metode, fremgangsmåte og problemstilling.

Dette vil kunne styrke både næringslivet, studentene og ikke minst skape nyttige relasjoner.

Relasjonene kan bidra til ansettelsesforhold, kunnskapsutveksling, og som Schjelderup sa i sin presentasjon: "i så måte skal ikke Finans Bergen være enda en sosial møteplass - men det er hyggelig om det blir det også."

Kompetanseheving

Finans Bergen skal videre legge til rette for at finansnæringen kan kontakte og innhente kompetanse fra NHHs fagstab, både for forelesninger/foredrag og for spesifikke problemstillinger.

I tillegg skal bedriftsmedlemmer av Finans Bergen får tilbud om å delta på mange av seminarene og forelesningen som hvert år arrangeres av NHH, i tilegg til to årlige, rene Finans Bergen-seminarer.

Jan Erik Kjerpeseth, viseadministrerende direktør i Sparebanken Vest og medlem av arbeidsgruppen bak Finans Bergen, appellerte under lanseringen til samarbeid og innsats for å utvikle nettsiden i ønsket retning, og oppfordret alle finansbedrifter i Bergen til snarlig innmelding og engasjement.

Les kronikk om Finans Bergen av Guttorm Schjelderup og Aksel Mjøs

Finans Bergen, lansering (Foto: Hallvard Lyssand)
Finansnæringen i Bergen stilte opp da Finans Bergen ble lansert med et eget seminar i forrige uke.
Rektor Jan I. Haaland, lansering, Finans Bergen (Foto: Hallvard Lyssand)
Rektor Jan I. Haaland ønsket både forsamlingen og initiativet velkommen.
Direktør for Statistisk sentralbyrå, Hans Henrik Scheel, Finans Bergens lanseringsseminar (Foto: Hallvard Lyssand)
Direktør for Statistisk sentralbyrå, Hans Henrik Scheel, innledet den faglige delen av Finans Bergens lanseringsseminar.
Direktør for finansiell stabilitet i Norges Bank, Birger Vikøren, Finans Bergen-lansering (Foto: Hallvard Lyssand)
Deretter fulgte direktør for finansiell stabilitet i Norges Bank, Birger Vikøren.
Viseadministrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth fra Sparebanken Vest, Finans Bergen-lansering (Foto: Hallvard Lyssand)
Viseadministrerende direktør Jan Erik Kjerpeseth fra Sparebanken Vest (t.v.) oppfordret kollegaene om å engasjere seg i nyskapningen Finans Bergen.
Finans Bergen-lansering (Foto: Hallvard Lyssand)
Tettere kontakt mellom forskerne ved NHH og finansnæringen i Bergen er et av hovedmålene med den nye satsingen. Intensjonen ble fulgt opp i pausene under lanseringsseminaret.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive