Internasjonal konferanse om jus, økonomi og kontrakter

NHH (Arkivfoto: James Hosea)

Samspillet mellom juridiske institusjoner, ulike former for kontrakter og økonomisk fordeling og vekst er sentrale tema når NHH og Universitet i Stavanger arrangerer konferansen "Law and Economics of Contracts" torsdag 16. og fredag 17. juni.

15.06.2011 - Red.


Markeder og bedrifter er avhengige av et rettssystem med juridiske institusjoner som kan beskytte avtalepartnere.

Økonomisk forskning har ofte tatt for gitt at rettsystemet på en fullkommen måte sørger for at avtaler blir inngått og håndhevet til felles beste. Dette tross for at det finnes store forskjeller mellom ulike lands rettsystem, og at nyere forskning har vist at slike forskjeller kan få betydelige økonomiske konsekvenser.

For eksempel er det vist hvordan et lands rettsystem påvirker lønnsforhandlinger, entreprenørskap og finansiering av bedrifter. Det er også vist hvordan rettsystemet påvirker sosiale normer og betydningen av uformelle tillitsbaserte kontrakter.

Forskningskonferansen "Law and Economics of Contracts," blir arrangert ved NHH 16. og 17. juni.

Her vil fremstående forskere fra Europa, USA og Japan presentere perspektiver på samspillet mellom juridiske institusjoner, formelle og uformelle kontrakter, fordeling av økonomiske goder og økonomisk vekst.

Konferansen blir arrangert for å hedre professor Trond Olsen ved NHHs Institutt for foretaksøkonomi i anledning at han fylte 60 år i desember 2010.

Arrangørene fra NHH og Universitet i Stavanger ønsker å markere Olsens viktige bidrag til forskningsfeltet økonomisk kontraktsteori. Mange av hans kollegaer, samarbeidspartnere, og tidligere studenter vil delta.

Hovedansvarlige for konferansen er professorene Eirik Gaard Kristiansen (NHH) og Ola Kvaløy (UiS).

Fullt program for konferansen

Law and Economics of Contracts
Dato:
Torsdag 16. og Fredag 17. juni 2011
Sted: Aud. Finn E. Kydland, NHH


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive