__________ capitalism?

NHH-kunst

NHH får 80 000 kroner fra Norsk Kulturråd til et kunstprosjekt i forbindelse med 75-årsjubileet. Kunstprosjektet blir gjennomført i samarbeid med gatekunstfestivalen NUART. In English

06.06.2011 - Kristin Risvand Mo


Hva skjer hvis du kombinerer en akademisk eliteinstitusjon som NHH med den antiautoritære, motkulturelle gatekunstbevegelsen?

Det er bare en måte å finne ut…

(om prosjektet i søknaden til Norsk kulturråd)

Det er overraskelser i vente for NHH ansatte, studenter og gjester. Nå inviteres kunstnere til NHH for å utfordre oppfatningen av NHH.

Tittelen på kunstprosjektet er "__________ capitalism?"

Gatekunsten har en lang tradisjon for kapitalismekritikk rettet mot den økonomiske og politiske elite, men har sjelden blitt tatt på alvor.

- Det er lett å feie bort gatekusten for å være enkel, naiv og for å overse viktige nyanser. Kapitalismen er ikke bare dårlig eller bare bra, sier stipendiat Eirik Sjåholm Knudsen ved Institutt for strategi og ledelse.

Sjåholm Knudsen har utviklet ideen og prosjektet sammen med rådgiver Kristin Risvand Mo ved informasjonsavdelingen og administrerende direktør Ole Hope. Nå er også student Øyvind Sævig engasjert i gjennomføringen.

I tillegg til bevilgningen fra Norsk kulturråd, vil kunstprosjektet få støtte fra flere eksterne aktører.

Love capitalism?


Tittlen "__________ capitalism?" inviterer gatekunstnere og økonomer, NHH ansatte og studenter, til å diskutere hva kapitalisme er.

- Det blanke feltet viser til kapitalismens mange nyanser og at begrepet kan fylles med ulikt innhold og ulike meninger. Love capitalism? Hate capitalism? At verken gatekunsten eller økonomene har noe enkelt svar på slike spørsmål illustrerer hvor kompleks kapitalismen er.

Kunstprosjektet tar også opp NHHs forhold til kapitalismen. NHH utdanner fremtidens ledere og har siden starten i 1936 hatt en sentral plass i det nasjonale - og internasjonale - kapitalistiske system. Hvordan ser NHH på sin rolle i dette systemet? Har NHH en oppfatning av kapitalisme? Stemmer NHHs egen forståelse med folks oppfatning av NHH?

Temaet refererer også til gatekunstens historie hvor ordet "f**k" tradisjonelt har blitt brukt til å fylle det blanke feltet (f**k capitalism).

- Ved å legge til spørsmålstegnet ønsker vi å utfordre gatekunstnerne til å bringe debatten opp på et høyere intellektuelt nivå, sier Knudsen.

Kunstkonferanse


Kunstprosjektet blir gjennomført på og rundt NHH i sommer og tidlig i høst.

Under jubileumsuken 5. til 10. september blir tirsdag 6. viet kunstprosjektet og en konferanse der NHH-økonomer, internasjonale gatekunstnere og representanter fra kunstfeltet deltar med innlegg og i debatt. Arrangementet blir åpent for alle.

Paraplyen kommer tilbake med mer informasjon om konferansen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive