NHHs jubileumsuke 5.-10.september 2011

NHH 75 år 2011

Onsdag 7. september 2011 fyller NHH 75 år. Jubileet blir markert med en rekke arrangement gjennom en hel uke fra 5. til 10. september. Her følger en oversikt over jubileumsukens aktiviteter dag for dag.

01.07.2011 - Red.


I anledning NHHs 75-årsfeiring, vil det være undervisningsfri onsdag 7. september og delvis undervisningsfri 8. og 9. september, slik at flest mulig skal få mulighet til å delta på de forskjellige arrangementene.

Det oppfordres og legges til rette for stor deltakelse fra ansatte og studenter på alle de åpne arrangementene (markert med blått i oversikten nederst).

Jubileumsutstilling

Jubileumsutstillingen i biblioteket åpner mandag 5. september og vil være åpen for alle hele uken og utover høsten.

Utstillingen vil vise bredden i den faglige virksomheten ved NHH, og er en historisk presentasjon av NHH fra 1936 til i dag. Med utgangspunkt i dagens instituttstruktur, skal det gis et tilbakeblikk på fagenes historiske røtter og utvikling over tid.

Det blir skjermfremvisning, fysiske installasjoner, bilder og mye annet interessant materiale.

NHH Forum

Mandag 5.september fylles aulaen igjen til et tradisjonelt NHH Forum, i år med Orkla som bedriftspartner.

Tidsskjemaet er fra kl. 9.45 til 13.30. Se egen omtale i Paraplyen

Kunstkonferanse

Tirsdag 6.september inviterer NHHs kunstprosjektkomité til konferanse, der NHH-økonomer, internasjonale gatekunstnere og representanter fra kunstfeltet deltar med innlegg og i debatt.

Kunstprosjektets tittel er: "________ capitalism?", og er et samarbeid med gatekunstfestivalen NUART i Stavanger. Se egen omtale i Paraplyen

NHHs stiftelsesdag 7.september 1936

Onsdag 7.september markeres med alt fra jubileumsbokseminar, kakefest og festmøte i aulaen til festmiddag i Håkonshallen.

Jubileumsbokseminar
Stiftelsesdagens program innledes med åpent seminar i Jan Mossin auditorium fra kl 10.00 til 12.00.

Her blir jubileumsboken, Norges Handelshøyskole i 75 år - 'En læreanstalt av høieste rang' presentert og omtalt, både fra rektor, leder av bokkomiteen, forfatterne og fra tre eksterne "bokanmeldere" (Trine Eilertsen, Rolv Petter Amdam og Rune Slagstad). Boken vil bli gitt i gave til alle ansatte.

Kakefest for studenter og ansatte
Det rigges til en 75-årskake som NHH vil dele med alle i NHH-miljøet og besøkende denne dagen i tidsrommet kl 11.00 til 12.30.

Stående buffet med kaffe/te og kake serveres i servicebyggets kantiner.

Festmøte i aulaen
Med H.M. Kong Harald V til stede, inviterer NHH til høytidelig seremoni i aulaen med videooverføring til nærliggende auditorium fra kl 13.00 til 15.00.

Plassene må inntas senest kl. 12.45. Programmet inneholder blant annet utnevning av æresdoktorer til NHHs 75-årsjubileum, taler, kulturelle innslag og prisutdelinger.

Arrangementet er åpent for alle.

Festmiddag i Håkonshallen
Om kvelden den 7. september arrangeres festmiddag i Håkonshallen for spesielt inviterte fra næringsliv, forvaltning, akademia og internasjonale samarbeidspartnere.

Av plasshensyn vil kun deler av NHHs stab kunne bli invitert til dette arrangementet.

Æresdoktorsymposium

Torsdag 8.september inviteres det til NHH 2011 Æresdoktorsymposium, med våre nye æresdoktorer fra kl. 10.15 til 16.00.

Arrangementet innledes med plenumssesjon og paneldebatt med arbeidstittel "Research at a Business School - Quality and Relevance" i aulaen kl.10.15-12.00, og fortsetter med parallelle sesjoner fra kl. 13.15 til 16.00.

Arrangementet er åpent for alle.

Elever møter forskningen

Fredag 9.september fra kl. 10.00 til 13.00 vil det myldre av skoleungdom ved NHH.

Resultater fra eksperimentet Valglaboratoriet, som utvalgte niendeklasseelever var med på i vår, presenteres, samtidig som de gis innblikk i forskningen ved NHH mer generelt.

Arrangementet har bare inviterte deltakere.

Jubileumsfest for ansatte med ledsagere

Fredag 9. september fra kl. 18.30 er ansatte ved NHH og SNF med ledsagere invitert til ett av jubileumsukens absolutte høydepunkter for de ansatte.

Arrangementskomiteen er hemmelighetsfull om detaljer for festen, men kan love en fest utenom det vanlige i NHHs lokaler både over og under jorda!

Masse god underholdning, mat og drikke og overraskelser er i vente. Et stort antall er allerede påmeldt.

Påmelding til festen er fortsatt mulig og kan foretas elektronisk via internett på NHHs nettsider.

Åpent hus og kulljubileum

Lørdag 10. september holder vi åpent hus for Bergens befolkning, NHH-venner og NHH-alumni i tidsrommet fra kl. 12.00 til 17.00.

Populærforedrag, dokumentarfilm, debatt med BT, studentunderholdning, jubileumsutstilling, lek og aktiviteter for barn og unge og mye mye mer står på plakaten.

Det blir også kulljubileum denne lørdagen. Vi kombinerer program og tilstelninger for åpent hus med tilrettelegging for kullmarkering i NHHs lokaler.

Åpne arrangementer for ansatte og studenter markert med blått.
Adgangsbegrensede arrangementer for inviterte deltakere/gjester markert med rødt.

Kalender

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive