Lanserer NHH-blogger

Blogg (illustrasjon)

NHH lanserte torsdag tre blogger med utspring i forskningsprosjektene som er knyttet til satsingsprogrammet NHH 2021. Målet er blant annet å gi innsikt i forskningsprosesser mens de foregår.

06.01.2011 - Hallvard Lyssand


Av de tre bloggene som ble presentert for pressen og deltakerne på dobbelkonferansen FIBE/Forskermøtet torsdag er en veletablert og to splitter nye.

NHH-forskerne som arbeider med tjenesteinnovasjon har blogget siden 2009, mens kollegaene på programmene Krise, omstilling og vekst og Focus går i gang nå.

Blant bloggerne fra Krise, omstilling og vekst er professor Victor D. Norman. Han presenterte både forskningsprogrammet og tanken bak bloggen på et pressemøte torsdag.

Norman pekte på at mye av forskningen i kriseprogrammet er realtidsforskning.

- Det handler om problemer folk og bedrifter har i dag, og da kan de ikke vente i årevis for å få forskningsbaserte svar på spørsmålene de har. Vi har spurt oss hvordan vi kan formidle en del av det vi arbeider med direkte, og svaret er altså å lansere blogger, sa professoren.

Han opplyste at målet både er å fortelle næringslivspartnere, studenter, media og alle andre som er interesserte om hva forskerne arbeider med, og å få feedback. Et annet mål er å synliggjøre hvordan forskning foregår.

- Forskning er en prosess. Å følge den prosessen mens den utvikler seg kan være like spennende som å lese sluttrapporten, sa Norman.

Målet for KOV-bloggen er å ha minst tre nye poster per uke, i form av enten faglige innlegg, forskningsnyheter, kommentarer eller annet.

I tillegg vil presentasjoner, foredrag og annet forskerne har arbeidet med bli publisert på bloggsiden.

Finn lenker til de ulike bloggene på blogg.nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive