CEMS i konstant utvikling

CEMS Annual meeting 2010 (Foto: RSM/CEMS)

CEMS-alliansen er i stadig vekst og utvikling. Under storarrangementet CEMS Annual Events i Rotterdam i begynnelsen av desember i fjor ble det knyttet bånd til nye samarbeidspartnere fra både akademia og næringsliv, og dessuten til to store frivillige organisasjoner i tråd med alliansens styrkede satsing på samfunnsansvar. In English

11.01.2011 - Hallvard Lyssand


CEMS har vært i konstant vekst og utvikling siden starten i 1988, og har gått fra å være en sammenslutning av europeiske handelshøyskoler, til å bli en global allianse av 26 toppinstitusjoner fra like mange land, samt 68 bedriftspartnere.

- CEMS er et fantastisk nettverk og en døråpner for internasjonalisering for NHH, sier leder for Internasjonal kontor ved NHH, John Andersen.

Sammen med blant andre rektor Jan I. Haaland, prorektor Gunnar E. Christensen og CEMS Academic Director Tor Aase Johannessen var Andersen del av NHH-delegasjonen til CEMS Annual Events 2010 som ble arrangert ved Rotterdam School of Management i begynnelsen av desember.

NHH-delegasjon, CEMS Annual meeting 2010 (Foto: RSM/CEMS)
NHH-delegasjonen til CEMS Annual meeting.
Foto: RSM/CEMS

Mange NHH-kandidater

- Dette er et stort arrangement som samler svært mange av de som er involvert i CEMS-arbeid ved medlemsinstitusjonene innen alt fra studentarbeid til kommunikasjon, forteller Andersen.

- Rektorene fra nesten samtlige 26 medlemsskoler var på plass, noe som illustrerer at institusjonene tar dette alvorlig, legger han til.

I tillegg til møter på en rekke ulike nivåer inneholder arrangementet også en høytidelig avslutningsseremoni for studenter som har fullført prestisjegraden CEMS Master's in International Management.

Totalt 600 kandidater er blitt tildelt CEMS MIM-graden i 2010. Blant disse er 33 CEMS-kandidater fra NHH.

CEMS-rektorer (Foto: RSM/CEMS)
NHH-rektor Jan I. Haaland og rektorkollegene ved de andre CEMS-institusjonene gjør entré i forbindelse med graduation-seremonien.
Foto: RSM/CEMS

Ny leder

- NHH-rektor Jan I. Haaland hadde offisielle oppgaver under arrangementet. Han er medlem i CEMS Strategic Board, og har ledet valgkomiteen som har arbeidet med å foreslå kandidat til vervet som president for alliansen i de kommende to årene, forteller Gunnar E. Christensen, som selv er NHHs representant i CEMS Executive Board.

Rektor Haaland fikk samtidig æren av å holde takketale for HEC Paris-rektor, professor Bernard Ramanantsoa, som har vært leder for CEMS de siste fire årene.

Nyvalgt president er Dr. Thomas Bieger - Rektor ved Universitetet i St. Gallen i Sveits.

Nytt medlem og nye partnere

Alliansen fikk et nytt fullverdig akademisk medlem under konferansen. Keio University i Japan blir den 26. skolen på verdensbasis som tilbyr CEMS MIM-graden.

Det betyr samtidig nye utvekslingsmuligheter for studenter fra NHH og de andre CEMS-skolene.

Samarbeid med næringslivet er en sentral pilar i CEMS-arbeidet, og en rekke store internasjonale selskaper er partnere, inkluderte norske konsern som Statoil og Statkraft

Under konferansen i Rotterdam ble det presentert 11 nye bedriftspartnere, slik at en totalt er opp i 68.

Blant nykommerne er giganter som Google, HBSC og Arla Foods.

- Bedriftene har forstått at dette er noe de kan ha glede av, og de er pådrivere for at CEMS skal være globalt, og ikke bare europeisk, sier Andersen.

CEMS Annual meeting graduation (Foto: RSM/CEMS)
CEMS-alliansen er i vekst og antallet studenter med CEMS MIM-graden øker. I år ble 600 studenter uteksaminert, 33 av dem fra NHH.
Foto: RSM/CEMS

Styrket satsing på samfunnsansvar

CEMS har som en del av sin videre utvikling et sterkt fokus på sitt globale samfunnsansvar. Som et viktig element i dette er inngåelse av formalisert samarbeid med to "Social partners" i form av hjelpeorganisasjonen CARE og Fairtrade Labelling Organizations International.

Målet er å styrke CEMS' sosiale profil og fokusere på handelshøyskolers rolle i forhold til samfunnsutvikling.

Som et ledd i satsingen inneholdt Rotterdam-konferansen et symposium med tittelen "Social Business and New Capitalism." Hovedtaler var økonomen Muhammad Yunus, grunnlegger og leder av Grameen Bank og mottaker av Nobels fredspris i 2006.

- Samarbeidet med "Social partners" skal fungere på samme måte som med "Corporate partners," noe som blant annet betyr at studenter kan få tilbud om praksisplasser i organisasjonene, forteller Nina Gry Stein og Stella Gjerstad ved Internasjonalt kontor.

Organisasjonene på sin side får tilgang til unge, velutdannede og entusiastiske medarbeidere samtidig som de får delta i et fellesskap som tar sikte på å utdanne ansvarlige ledere.

CEMS-studentene demonstrerte under konferansen at de allerede har sosial samvittighet ved å overrekke i overkant av 50.000 euro i innsamlede midler til Unicefs prosjekt Schools for Africa.

På eget initiativ har studentene også formulert en ed der de forplikter seg til å være verdensborgere og å ta samfunnsansvar som ledere.

I 2011 vil for øvrig CEMS-studentenes fremste representant være fra NHH.

Under Rotterdam-møtet ble NHH-student Marco Proto valgt til president for CEMS Student Board.

Marco Proto (Foto: RSM/CEMS)
NHH-student Marco Proto er valgt til leder i CEMS Student Board i 2011.
Foto: RSM/CEMS

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive