- En flott start på jubileumsåret

FIBE og Forskermøtet, åpning 2011 (Foto: Hallvard Lyssand)

- Dette er en svært spesiell begivenhet og en flott start på jubileumsåret, sa rektor Jan I. Haaland da han onsdag åpnet FIBE og Forskermøtet.

05.01.2011 - Hallvard Lyssand


Fagkonferansen i bedriftsøkonomiske emner 2011 er den 28. FIBE-konferansen i rekken, mens årets utgave av Samfunnsøkonomenes Forskermøte er den 33. i rekken siden starten.

- Dette er to sentrale nasjonale møteplasser med lange og gode tradisjoner, men det er første gang de blir arrangert sammen. Det er en svært spesiell begivenhet og en flott start på NHHs jubileumsår, samtidig som det markerer NHHs faglige bredde sa rektor Jan I. Haaland da han ønsket ca. 300 konferansedeltakere velkommen i Aulaen onsdag ettermiddag.

- Ubeskjedent nok vil jeg legge til at det også illustrerer NHHs sentrale posisjon på fagområdet, la han til.

Haaland pekte på at det høye antallet deltakere og faglige bidrag til konferansene både viser at det er aktive og gode miljø innen økonomiområdet og at det er marked for nasjonale konferanser selv i de internasjonale tidene vi lever i.

Han benyttet også anledningen til å takke konferansekomiteene.

Jan I. HAaland (Foto: Hallvard Lyssand)
Rektor Jan I. Haaland kunne onsdag ønske velkommne til det første store arrangementet i NHHs 75årsjubileumsår, dobbelkonferansen FIBE og Forskermøtet.

Rektor presenterte videre glimt fra høyskolens historie helt fra 1936 til i dag, før han fortalte om planene for jubileumsåret og ikke minst planene for hvordan NHH skal etablere seg i europatoppen blant handelshøyskoler i løpet av de neste 10 årene.

I løpet av de neste dagene vil de to konferansene ha flere felles plenumssesjoner.

Første taler ut onsdag var ekspedisjonssjef Martin Skancke fra Finansdepartementets avdeling for formuesforvaltning. I følge FIBE-komitéleder Thore Johnsen forente Skancke samfunnsøkonomi og bedriftsøkonomi på ypperlig vis ved å ha "topp kremmerutdannelse" med påfølgende master i samfunnsøkonomi fra NHH toppet med AFA-studiet og mellomfag i russisk.

Skancke tok for seg Statens pensjonsfond utland - også kjent som oljefondet - og presenterte både oppbygging og styring og hvilke utfordringer som er i vente for gigantfondet i fremtiden.

FIBE og forskermøtet fortsetter til og med fredag 7. januar med parallelle sesjoner og debatt, samt mottakelse og festmiddag.

Martin Skancke (Foto: Hallvard Lyssand)
Ekspedisjonssjef Martin Skancke fra Finansdepartementet holdt plenumsforedrag om utfordringer i forvaltningen av oljefondet.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive