Oppsummerer Statoil-Hydrofusjonen

M & A day

Torsdag 17. februar arrangeres Mergers and Acquisitions day ved NHH. Tema er Statoil-Hydro-fusjonen, og blant bidragsyterne er Statoilsjef Helge Lund og en rekke forskere fra følgeforskningsprosjektet, som er et samarbeid mellom NHH/SNF, Fafo og IRIS. In English

04.02.2011 - Hallvard Lyssand


I desember 2006 varslet industrigigantene Statoil og Hydro at de var kommet til enighet om en fusjon av selskapenes olje- og gassvirksomhet, og i oktober 2007 ble de to selskapene offisielt slått sammen.

Parallelt med sammenslåingen opprettet selskapene et treårig forskningsprosjekt med oppstart i januar 2008. Målene var å få frem kunnskap som kunne støtte opp om integrasjonsprosessen, få dokumentert resultat og erfaringer og å bygge kompetanse i forhold til fremtidige endringsprosesser.

M & A day

Gjennom såkalte følgeforskningsprosjektet har forskerne fulgt prosessene og rapportert kontinuerlig til selskapet.

Innholdet i disse rapportene har i stor grad vært konfidensielt, men under arrangementet Mergers & Acquisitions day ved NHH torsdag 17. februar vil hovedresultatene fra følgeforskningsprosjektet bli presentert offentlig for første gang.

- M & A day er et faglig arrangement i tilknytning til NHHs 75-årsjubileum. Målsetningen er å presentere forskning som foregår ved NHH, og følgeforskningsprogrammet er et eksempel på hvordan vi driver forskning i nært samarbeid med norske virksomheter og andre forskningsinstitusjoner, sier førsteamanuensis Inger G. Stensaker ved Institutt for strategi og ledelse.

- Arrangementet er døpt M&A Day fordi hele prosjektet ble lansert i kjølvannet av Statoil-Hydro-fusjonen for å utvikle kunnskap om slike prosesser, legger hun til.

Helge Lund om fusjonen og fremtiden

Helge Lund (Foto: Trond Isaksen/Statoil)
Helge Lund
Foto: Trond Isaksen/Statoil

I tillegg til forskere fra NHH/SNF, IRIS og Fafo, deltar konsernsjef Helge Lund fra Statoil.

Lund vil presentere tankene bak fusjonen, resultatet man har oppnådd og fremtidige utfordringer for selskapet.

Alle studenter og ansatte ved NHH og SNF er hjertelig velkomne til arrangementet, og det er satt av tid til diskusjon mellom Lund, forskerne og publikum.

Lanserer bok

I forbindelse med M & A day lanseres også boken A Merger of Equals? The Integration of Statoil and Hydro's Oil & Gas Activities.

Boken er sluttrapporten fra følgeforskningsprogrammet, og redaktører er Inger Stensaker, Helene Loe Colman (Fafo) og Jorunn Elise Tharaldsen (IRIS).

I tillegg til Stensaker er andre bidragsytere fra NHH-miljøet seniorforsker Torstein Nesheim fra SNF og postdoktor Karen M. Olsen ved Institutt for strategi og ledelse.

Mergers and Acquisitions day
The Statoil and Hydro petroleum merger
Dato: Torsdag 17. februar
Tid: 10.15-13.00
Sted: Aulaen, NHH



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive