Ny fase i EQUIS-prosessen

Equis-logo

Arbeidet med å få fornyet NHHs EQUIS-akkreditering går nå inn i en ny fase. Selvevalueringsrapporten er klar, og nå begynner de praktiske forberedelsene til EFMD-delegasjonens besøk i mars. In English

11.02.2011 - Hallvard Lyssand


Å bli EQUIS-akkreditert og senere reakkreditert er et prestisjefylt kvalitetsstempel. Men dermed er kravene også strenge, og prosessen frem mot reakkreditering medfører en omfattende gjennomgang av hele høyskolens virksomhet.

Reakkrediteringsarbeidet ved NHH har vært i gang siden tidlig i fjor høst, og nå er høyskolens selvevalueringsrapport klar. Rapporten er på ca. 150 sider og handler om alt fra styring og strategi, til forskning, utdanningsprogrammer og bidrag til samfunnet omkring.

I tillegg til hovedrapporten kommer vedlegg med oversikt over alt fra fagstab til styremedlemmer og samarbeidsinstitusjoner verden over, samt en egen studentrapport basert på en spørreundersøkelse blant norske og utenlandske studenter.

EFMD-besøk

Neste milepæl i reakkrediteringsprosessen er en såkalt Peer Review Visit. En EFMD-delegasjon bestående av tre akademikere og en næringslivsrepresentant kommer på et tre dagers besøk ved NHH fra 22. til 24. mars for å gjennomføre en "fagfellevurdering" av institusjonen.

- De skal blant annet intervjue representanter fra høyskole- og instituttledelse, fagstab, administrasjon, studenter på alle nivå, styret, alumni og bedriftspartnere. I tillegg skal de gå gjennom MØA-programmet (Masterstudiet i økonomi og administrasjon) i detalj. Det må skaffes til veie mye informasjon, alt fra kursmateriell til eksempler på eksamensbesvarelser, forteller EQUIS-prosjektleder ved NHH, James Hosea.

Når komiteen har gått gjennom dokumentasjon og gjennomført intervjuer m.m., skriver de en rapport etter en fastsatt standard og gir sin anbefaling til EFMD-styret, som tar den endelige avgjørelsen i forhold til reakkreditering.

Svaret er ventet i juli 2011.

Viktig

- Det er tre mulige utfall. Enten blir man reakkreditert for fem nye år, eller så får man en betinget, treårig reakkreditering med konkrete krav om forbedringer, årlig rapportering av fremdrift og ny evaluering etter tre år. Man kan selvsagt også risikere å ikke bli godkjent. I tilfelle har man anledning til å klage, men om man ikke vinner frem får man karantene før det kan søkes om ny akkreditering, sier Hosea.

Han understreker at det er svært viktig for NHH å bli reakkreditert for fem år.

- I tillegg til et internasjonalt kvalitetsstempel, får vi konkrete utviklingsmål som kan bidra til å styrke høyskolen ytterligere, sier Hosea, og avslutter:

- Vi jobber nå frem mot intervjurundene, og lager en liste over intervjuobjekt som vil bli bedt om å forberede seg spesielt. I tillegg er det relativt mange ved høyskolen som vil bli bedt om å bidra med å skaffe informasjon og dokumentasjon av ulike slag.

Kvit2
EFMD og EQUIS

European Quality Improvement System (EQUIS) er en uavhengig internasjonal evaluering av handelshøyskoler som den internasjonale fellesorganisasjon for handelshøyskoler, European Foundation for Management Development (EFMD) står bak.

NHH ble EQUIS-akkreditert for første gang i 2001 og reakkreditert i 2006.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive