Ny NHH Bulletin

Årets fjerde, og siste, utgave av NHH Bulletin er ute med siste nytt om hva som skjer av forskning og kunnskapsformidling i Ved NHH, AFF og SNF.

19.12.2011 - Espen Bolghaug


Betydningen av tidspunkt for skolestart er et av temaene i denne utgaven. Professor Kjell Gunnar Salvanes fra Institutt for samfunnsøkonomi viser i en studie at hvorvidt man starter tidlig eller sent på skolen ikke har noen generell effekt på hvordan man gjør det senere i livet. Effekter på lønn og kognitive evner er hva studien tar for seg.

Utrykket "selvgjort er velgjort" har mye sannhet i seg, viser forskning fra NHH. Professorene Magne Supphellen og Sigurd V. Troye fra Institutt for strategi og ledelse studerte hva som skjer såkalte "dinner kits". Konklusjonen er at matopplevelsen bestemmes i stor grad av egeninnsatsen, og ikke hvordan det faktisk smaker.

Carl Fredrik Dalaker er lege med mastergrad i strategisk ledelse fra NHH. I den siste utgaven av NHH Bulletin for 2011 kan du lese om hvordan han bruker kunnskapen fra NHH-miljøet i behandlingen av pasienter.

NHH Bulletin tar deg også med bak kullissen til Tryg forsikring og Senter for serviceinnovasjon ved NHH (CSI). Her får du se hvordan forskere og næringsliv samarbeider for å utvikle nye tjenester og forske på fagfeltet tjenesteinnovasjon.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive