NHH vinner for tredje gang på rad

For tredje år på rad vinner en ung forsker fra NHH Norges Banks sin pris for beste doktoravhandling i makroøkonomi. Denne gangen var det avhandlingen til Ingvild Almås som var best.

22.12.2011 - Espen Bolghaug


Alle de tre avhandlingene holder en høy standard. Ved å ta hensyn til mulige akademiske virkningen av arbeidet i form av originalitet, ferdigheter i metode og publiseringspotensial samt policy relevans nominere vi Ingvild Almås til prisen basert på avhandlingen "Essays on Economic inequality".

Mye arbeid bak

Slik begrunner Norges Bank at Ingvild Almås er vinner av "Pris for beste doktoravhandling i makroøkonomi". Prisen, som deles ut hvert tredje år, inngår i Norges Banks fond til økonomisk forskning.

- Det er kjempe kjekt å vinne denne prisen. Alle som har avlagt en doktorgrad vet hvor mye arbeid som ligger bak. Da er det ekstra morsomt at arbeidet blir satt pris på, forteller Almås, som ønsker å takke veileder Bertil Tungodden for god støtte underveis.

Satser på PhD-studenter

NHH har tradisjoner for å vinne utmerkelsen. Erik Sørensen vant i 2008 med en avhandling der temaet var produksjon av human kapital, mens Espen Villanger ble prisvinner i 2005. Temaet for Almås sin doktoravhandling, som hun avla i 2008, er økonomisk ulikhet.

- At NHH vinner for tredje gang på rad viser at høyskolen gjør mye riktig. Det satses seriøst på doktorgradsstudentene og forholdene legges til rette for å drive med forskning, mener Almås.

Hun går nå over fra å være postdoktor til fast stilling ved NHH som førsteamanuensis.

Ingvild Almås har som første norske kvinne fått en artikkel på trykk som eneforfatter i det prestisjetunge American Economic Review. Les mer om dette her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive