Renessansemenneske nummer én fyller 90 år

Arnljot Strømme Svendsen kom til NHH i 1948 og her er han fremdeles. Strømme Svendsen var fra 1966 og til han gikk av med pensjon professor i skipsfartsøkonomi. Han var prorektor 1979-1981, leder av Avdelingsstyret for økonomiske fag 1973-1975 og styrer for Skipsfartsøkonomisk Institutt fra det ble etablert i 1958 til det gikk inn i Senter for Internasjonal Økonomi og Skipsfart (SIØS) i 1992.

05.12.2011 - Red.


Å tenke på Strømme Svendsen kun som skipsfartsøkonom er imidlertid å anlegge et altfor snevert syn. Han var den første som så økonomifagets anvendelse langt utenfor bank, børs og næringsliv. Strømme Svendsen var en drivende kraft for faget kulturøkonomi og en sterk pådriver for at NHH satset på fagfeltet internasjonal økonomi.

Strømme Svendsen var en aktiv brobygger mellom det gamle NHH-preget fra starten i 1936 frem til 1960-årene, og det nye internasjonalt orienterte forskningsbaserte NHH som vokste frem fra 1960 tallet og som preger NHH i dag.

Arnljot Strømme Svendsen var en nær venn av Thorolf Rafto og en initiativtaker til og første leder av Professor Thorolf Raftos Stiftelse for menneskets rettigheter og den årlige utdelingen av Rafto-prisen.

I dag er han en uforskammet engasjert, inspirert og sprek 90-åring. Kolleger og venner på NHH hilser og Gratulerer med dagen!

Jan I. Haaland, Victor D. Norman og Siri Pettersen Strandenes


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive