Velkommen til jubileumsuken

Gjennom en hel uke skal Norges Handelshøyskoles sitt 75-årsjubileum markeres. Fra 5. til 10. september blir auditorier, ganger og aulaen fylt opp med aktiviteter og tilstelninger i forbindelse med jubileet. Paraplyen gir deg her oversikten du trenger for å få mest mulig ut av uken.

In English.

26.08.2011 - Espen Bolghaug


Så godt som alle arrangement og aktiviteter er åpne for alle ansatte, studenter, tidligere studenter og andre NHH-venner. Uken har et bredt program, med nye programposter hver eneste dag med alt fra kunstkonferanse til åpent hus.

Paraplyen vil komme tilbake med forhåndsomtaler av hvert enkelt arrangement i uken før jubileumsuken.

Merk at endringer i programmet vil kunne forekomme.

Mandag 5. september: NHH Forum og jubileumsutstilling

Dette er dagen da Orkla, med konsernsjef Bjørn M. Wiggen i spissen, kommer til NHH, og NHH Forum. Temaet vil være langsiktig verdiskapning i Orkla, og noen av NHH sine dyktige forskere vil kommentere Wiggen sitt innlegg. Det vil også være mulighet for spørsmål fra salen.

Tid: kl 9.45-13.30
Sted: Aulaen og studentkantinen, NHH
Språk: Engelsk

Programmet for dagen finner du her.

Senere på dagen vil det være en egen jubileumsutstilling som åpner i biblioteket. I utstillingen vises bilder, slides, publikasjoner og annet materiale. Utstillingen vil vise bredden i den faglige virksomheten ved NHH, og er en historisk presentasjon av NHH fra 1936 til i dag. Med utgangspunkt i dagens instituttstruktur, skal det gis et tilbakeblikk på fagenes historiske røtter og utvikling over tid. Åpningen skjer ved prorektor Gunnar E. Christensen og professor Rolf Jens Brunstad vil fremføre et kåseri med tittelen "NHHs første lærere - en fargerik forsamling".

Utstillingen holdes åpen i bibliotekets vanlige åpningstider frem til 1. november.

Sted: Biblioteket
Tid: 15.00

Tirsdag 6. september: Kunstdagen

Skolens kunstprosjekt har sin egen dag. Du har kanskje merket deg gatekunsten som pryder noen av høyskolen sine vegger, og i dag kommer noen av kunstnerne tilbake til NHH for å snakke om den kunstneriske prosessen. Der vil det være mulig å lære mer om hva gatekunst faktisk er for noe, fra kunstnerne selv.

Et naturlig høydepunkt under dette seminaret vil være debatten med navn Economics vs. Street art. Der vil blant annet Professorene Bertil Tungodden og Guttorm Schjeldrup fra NHH diskutere med kunstnerne selv om hvorvidt kunstenes forståelse av ordet kapitalisme samsvarer med deres bruk av ordet.

Det vil også bli vist filmklipp fra produksjonen av kunstverkene.

Tid: kl 10.00-13.00
Sted: Aulaen, NHH
Språk: Engelsk

Se mer om programmet på prosjektets nettsider www.capitalism.no.


Onsdag 7. september: stiftelsesdagen med festmøte i aulaen

Dette er datoen for NHH sin stiftelse og vil bli feiret med flere aktiviteter. Besøk av kongen og kakefest er stikkord man bør merke seg.

men først ute er et Jubileumsbokseminar. Der vil bokkomiteen fortelle mer om jubileumsboken, og NHH sin historie vil bli gjennomgått.

Tid: kl 10.00-12.00
Sted: Agnar Sandmo auditorium
Språk: Norsk

Les mer om seminaret her.

Les mer om boken her.

Det vil også være kakeservering for studenter og ansatte som vil foregå tre ulike steder:

- utendørs mellom hovedinngangen og studentinngangen ved fontenen
- utenfor Agnar Sandmos auditorium
- i studentkantinen

Tid: kl 11.00-12.30

Festmøtet i Aulaen, som starter klokken 13.00, vil få besøk av H.M Kong Harald V. Her vil det også være Videooverføring til Terje Hansen auditorium og Finn Kydland auditorium. Pent antrekk er en fordel. Seneste oppmøte er klokken 12:45.

Tid: kl 13.00-15.00 (Alle må ha funet sine plasser innen 12.45)
Sted: Aulaen, NHH

Senere på kvelden er det gallamiddag i Håkonshallen for spesielt inviterte gjester.


Torsdag 8. september: æresdoktorer

Finn Kydland er en av de nye æresdoktorene

Torsdag blir det et eget symposium for de ti nye æresdoktorene. Her vil det på formiddagen være plenumsforelesninger i aulaen, mens det senere vil gå forelesninger parallelt i auditoriene Finn Kydland, Agnar Sandmo og Jan Mossin.

Tid: kl 10.15-16.00
Sted: Aulaen og Jan Mossins, Agnar Sandmos og Finn Kydlands auditorium, NHH
Språk: Engelsk

Fullstendig program finner du her.

Les mer om de nye æresdoktorene her.


Fredag 9. september: Skoleelever møter forskere

NHH inviterer 10. klassinger i bergensdistriktet til høyskolen. Det blir forelesninger, forskningstorg og omvisning på skolen. Aktivitetene og forelesningene har som mål at de skal vise frem litt av hvordan livet på NHH arter seg. Opplegget er tilpasset faget utdanningsvalg. Se programmet på www.nhh.no/skoledagen

Dette er et lukket arrangement for inviterte skoleelever og lærere (over 600 deltakere).

Tid: kl 10.00-13.30
Sted: Kjelleren, auditorier, gangene og Aulaen.
Språk: Norsk

Lørdag 10. september: åpent hus

Den siste dagen i jubileumsuken er det åpent hus ved NHH. Høyskolen inviterer ansatte og studenter til å ta med seg familie, naboer, venner og andre bekjente med seg til Handelshøyskolen for å vise dem skolen, og hva som skjer av aktiviteter og forskning.

Jubileumsuken kommer til å bli spekket med ulike aktiviteter for å feire høyskolens 75-årsjubileum, og et av mange høydepunkter vil bli avslutningen av uken, da er hele Bergens befolkning, og alle andre som måtte ønske, invitert til å ta del i feiringen.

Åpent hus innebærer flere foredrag fra noen av de dyktigste forskerne ved skolen, samt god gammeldags studentunderholdning fra studentforeningen.

- Her må alle med tilknytning til høyskolen benytte muligheten til å ta med venner, svigermor og naboen for å vise frem den flotte høyskolen vår, sier leder for komiteen som arrangerer dagen, Asle Haukaas.

Av aktiviteter som bør nevnes er forfattermøte om jubileumsbøkene til NHH og NHHS i Biblioteket og Debatt i Auditorium Dag Coward med tittlen "Fra børs og finansmarkeder til vekst og arbeidsplasser: Om Europa i krise og eventyrlandet Norge". Debatten er mellom professorer i finans og makroøkonomi; Thore Johnsen og Øystein Thøgersen. Debattleder vil være Sjur Holsen, politisk redaktør i BT.

Tid: 12.00-17.00



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive