Nærmer seg boklansering

Siden 2007 har to forfattere arbeidet med Jubileumsboken, og på onsdagen under jubileumsuken blir det offisiell lansering med eget bokseminar.

In English.

31.08.2011 - Espen Bolghaug


Jubileumsbokens, med tittelen "Norges Handelshøyskole i 75 år - En læreanstalt av høieste rang", er skrevet av forfatterne Elisabeth Bjørsvik og Yngve Nilsen. Den tar for seg Norges Handelshøyskoles historie fra starten og helt opp til nåtiden.

Alle skal få

- Det ser ut til å bli en spennende bok, med mange bra bilder, mener professor Bjørn Basberg. Som leder av komiteen nedsatt for bokprosjektet har han lagt ned mye arbeid for å få boken klar til jubileet. Nå gleder han seg til å lansere den i et forhåpentligvis fullsatt Agnar Sandmo auditorium.

Da Paraplyen møter ham er han på vei til Fagbokforlaget for å ta en titt på det første opplaget som nettopp har ankommet Bergen. Opplaget er på 3000 eksemplarer, og Basberg kan fortelle at i løpet av neste uke vil alle ansatte ved NHH finne en egen utgave i posthyllene sine.

- Det vil også komme en forkortet engelsk versjon litt senere, røper Basberg.

Ulike perspektiver

Under bokseminaret vil forfatterne selv være til stede for å presentere verket, men mesteparten av seminaret handler om alternative perspektiver på NHH sin historie. I alt tre foredragsholdere skal holde innlegg om sine tanker omkring høyskolens 75 år lange historie.

- Da vi startet bokprosjektet var målet å se NHH sin historie utenifra. Nå går vi i mål på samme måte som vi startet, sier en fornøyd Basberg.

Trine Eilertsen er redaktør i Bergens Tidene, og tidligere NHH-student. Hun skal ta for seg handelshøyskolens historie sett i lys av å ha vært student, og som Bergenser. Rolv Petter Amdam er en av Norges fremste eksperter på bedriftøkonomisk utdanningshistorie, og vil bruke dette som kontekst for sitt innlegg, mens Rune Slagstad kommer fra Senter for profesjonsstudier ved Høyskolen i Oslo.

- Alle tre er meningsberettiget til å snakke om NHH sin historie på en god måte, og jeg tror dette er noe både ansatte og studenter vil finne underholdene, avslutter Basberg.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive