Knut Ims hedret med eget festschrift

Knut Ims og festschriftet

Han trodde det bare var snakk om et seminar, men Knut Ims fant etter hvert ut at det heller var lanseringen av en bok, til ære for ham selv, som var den virkelige agendaen.

10.08.2011 - Espen Bolghaug


Prorektor Gunnar Christiansen åpnet det faglige seminaret som hedret professor Knut J. Ims 60-årsdag. Han startet med en gjennomgang av Ims karriere.

- Forskningen innenfor etikk og økonomi ville rett og slett ikke vært det samme uten deg, Knut, oppsumerer prorektoren.

Både Ims virkelige familie og hans akademiske familie møtte opp for å hedre jubilanten. Seminaret, som besto av tre deler, ble arrangert av initiativtakere Lars Jacob Tynes Pedersen og professor Ove Jakobsen fra Handelshøyskolen i Bodø.

Og arrangørene hadde lagt store planer for hedersgjesten. Seminaret var nemlig bare et skalkeskjul for lanseringen av et festschrift til ære for Ims. 16 kapitler, skrevet av noen av de NHH-professoren har samarbeidet mest med i sin karriere, var bundet inn til en bok med samme navn som seminaret: Responsibility, Deep Ecology and the Self.

Ikke et seminar, men boklansering

Knut Ims og venner
Fra venstre: Laszlo Zsolnai, Ove Jakobsen,Knut Ims, Eleanore O`Higgins og Lars Jacob Tynes Pedersen
Foto: Espen Bolghaug

Hovedpersonen selv visste ingenting om bokplanene, og ble naturligvis overrasket da seminaret gikk mot slutten og den virkelig hensikten begynte å bli klar.


- Da er det vel på tide å slippe katten ut av sekken og si at dette er ikke et seminar, men en boklansering, sier Tynes Pedersen til forsamlingen før han overrekker boken til Jubilanten.


- Jeg er mer enn overrasket. Dette er rett og slett en stor ære, og det er godt å ha mine personlige venner her i dag, forteller Ims til Paraplyen etter at boklanseringen er over.


Også med seminarets faglige innhold var jubilanten fornøyd.


- Dette er kanskje det mest faglige relevante seminaret jeg har deltatt på, fortsetter han.


Lars Jacob Tynes Pedersen forteller at det var Ove Jakobsen, professor Laszlo Zsolnai fra Universitetet i Budapest og ham selv som er initiativtakere bak boken. Alle tre holdt også innlegg under seminaret.

- Denne boka, og alle bidragsyterne, reflekterer hvor mye vi alle setter pris på Knut som forsker og menneske, sier Tynes Pedersen.

Boken vil bli gjort tilgjengelig på biblioteket, og etter hvert for salg på Studia. Den er gitt ut av Forlag 1 i Oslo.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive