Jan Mossin Symposium

Tradisjonen tro holdes det et symposium i Jan Mossins navn. I år er det blant annet John Campbell fra Harvard og Victor Norman fra NHH som skal holde foredrag 23. august. Den årlige Karl Borch Lecture inngår også i symposiet.

18.08.2011 - Espen Bolghaug


Professor Jan Mossin var avgjørende i oppbyggingen av Norges Handelshøyskole som internasjonal forskningsinstitusjon, derfor holdes det hvert femte år et symposium i hans navn ved høyskolen.

I år er det kapitalforvaltning og innsikter fra den pågående finanskrisen som er tema. Victor Norman holder innlegg om Eurokrisen, mens storforvalter Cliff Asness tar opp den dagsaktuelle finansuroen og gjeldskrisen i USA.

Et annen internasjonal toppforsker som også bir å finne på symposiet, er John Campbell. Han er professor ved Harvard i USA og har publisert over 80 artikler innenfor mikroøkonomi og finans. Foredraget til Campbell er også årets Karl Borch Lecture, som i år er en del av Jan Mossin Symposiet. I motsetning til resten av symposiet, er Karl Borch Lecture åpent for alle som måtte ønske.

Les mer om Karl Borch Lecture her.

Symposiet er også en møteplass for fagmiljøet innenfor finans i Norge, samt at utvalgte internasjonale gjester vil være til stede.

Symposiet og forskningsseminaret er finansiert av Jan Mossins Minnefond. Dette ble stiftet i 1995 av Norges Handelshøyskole og Norske Finansanalytikeres Forening (NFF), og har som formål er å fremme forskning og faglig utvikling av finansanalytiske fag i Norge. Fondet mottok store bidrag i 1997 fra daværende Pareto Finans og Kredittkassen, og har siden den gang mottatt overskudd fra AFA-studiet ("Autorisert FinansAnalytiker").

Les mer om foredragsholderne her.

Les hele programmet her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive