Immatrikuleringen vel overstått

Det var mye spenning, og litt nervøsitet, i luften da om lag 460 nye bachelor-studenter møtte til første dag ved NHH.

16.08.2011 - Espen Bolghaug


Før selve immatrikuleringsseremonien startet fikk studentene klare instruksjoner fra fungerende studiesjef, Kjetil Larssen. For når hver enkelt en av studentene skal opp og enten hilse på rektor, eller prorektor, må det være et system på plass.

Det var Rektor Jan I. Haaland som var først ut til å tale under seremonien, etter at Ukekoret Optimum åpnet det hele med sang. Haaland startet med å ønske alle de nye velkomne.

-Dette er en høytidsdag for NHH. Gode studenter er helt avgjørende for vårt virke, sa rektoren til en fullsatt aula.

Viktig med samspill

Marianne Aasen taler til NHH-studentene.
Foto: Helge Skodvin

Etter at rektor hadde sagt sitt, var det Marianne Aasen, leder i Stortingets kirke-, utdannings- og forskningskomité, sin tur til å tale for studentene.

- Dere har all grunn til å glede dere til den reisen dere nå har begynt på, sa hun til studentene.

Aasen snakket om hvor viktig det er å lære i samspill med hverandre, og hvor viktig innovasjon og nyskapning er for samfunnet.

- Det er på den måten vi utvikler oss som mennesker, fortsatte hun.


- Må engasjere seg

Før Cilia Holmes Indahl, leder av Kjernestyret i NHHS, kunne innta podiet, var det utdeling av pris for fremragende læreinnsats og tildeling av doktorgradsdiplomer som sto på programmet.

Lederen av studentforeningen ønsket å motivere til å fortsette med de lange tradisjonene studentene her ved høyskolen har med å engasjere seg i utenom-faglige aktiviteter.

- Det er ikke et spørsmål om man skal engasjere seg, men heller om hvor mye.

Som både Rektor Haaland og Marianne Aasen også gjorde, viet Indahl tid til å snakke om tragedien på Utøya. Foran på scenen var det satt opp et lys og roser til minne om ofrene og de pårørende fra 22. juli.

Publisert: 15.08.2011

Ny studine

Etter drøye to timer i aulaen var nok de fleste fornøyde med å slippe ut. En av studentene som nettopp har blitt skrevet inn her ved skolen, er Guro Nyland. Hun fikk et veldig bra inntrykk av høyskolen gjennom seremonien.

-Jeg var veldig spent på forhånd om hva som kom til å skje her i dag, forteller hun.

Hun må innrømme at hun var litt nervøs før første dag på nytt studiested.

- Vi kommer jo hit alene, og kjenner ikke så mange, legger den ferske studinen til, før hun haster videre for å finne seg en faddergruppe.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive