Gunnar E. Christensen fyller 60 år

Prorektor Gunnar E. Christensen ved Norges Handelshøyskole fyller 60 år torsdag 25. august.

25.08.2011 - Red.


Gunnar E. Christensen er født og oppvokst i Bergen. Han er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole (NHH) i 1978 etter fullført exam. oecon fra Universitetet i Oslo i 1975. Han var tilsatt i rekrutteringsstillinger ved NHH fra 1977 til 1983, da han ble ansatt som amanuensis i administrativ databehandling. I 1987 disputerte han for doktorgraden ved University of California, Los Angeles (UCLA) og ble samme år tilsatt som førsteamanuensis ved Institutt for informasjonsbehandling, NHH. Han har hatt flere ledende verv på NHH, bl.a. som instituttstyrer i flere perioder, og siden 2005 har han vært prorektor.

Gunnar har i sin faglige virksomhet vært opptatt av foretaksstrategiske aspekter ved bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT). I sitt doktorgradsarbeid studerte han implementeringsprosesser for vellykkete IT-systemer. Dette ledet ham over i forskning på omstillinger i organisasjoner. Senere knyttet han seg til forskningsgruppen for studier av internett-baserte tjenester ved SNF/NHH og gjorde betydningsfull forskning rundt verdiskapning og nye forretningsmodeller. Gunnar har vært en pådriver for nasjonalt og internasjonalt samarbeid innen informasjonssystemer og har vært prosjektleder for en rekke prosjekter finansiert av Forskningsrådet, EU og OECD. Han har i sitt faglige virke vist en enestående evne til å kombinere grunnleggende metodisk forskning med anvendelse av metoder og modeller i bedrifter.

Fra 2005 har Gunnar E. Christensen som prorektor hatt en helt sentral rolle i NHHs ledelse. I tillegg til å være rektors stedfortreder er han bl.a. leder for både Internasjonalt utvalg og Tilsettingsutvalget på NHH, og han spiller en meget aktiv rolle i NHHs viktigste internasjonale nettverk. Gode prosesser for såvel internasjonalisering som faglig rekruttering er av helt avgjørende strategisk betydning for NHH, og han har bidratt betydelig til å styrke disse prosessene. Han har også ledet en stor gjennomgang av høyskolens organisering, er med i en rekke viktige råd og utvalg og er NHHs representant i styret for AFF. Med sitt sterke engasjement og sin brede innsikt er Gunnar en viktig ressursperson i ledelsen av NHH.

Gunnars dyktighet som forskningsadministrator og faglig kontaktskaper er anerkjent. Hans faglige kompetanse sammen med hans vennlige og tålmodige vesen har gjort ham til en skattet veileder for studenter både i siviløkonomstudiet og i doktorgradsstudiet. Han er aktiv og engasjert også utenfor NHH. Han har i mange år stilt opp i frivillig dugnadsarbeid i sitt lokalmiljø, både i skolekorps og fotballklubb. Gunnar sier aldri nei når det gjelder. Han er en samarbeidets mester, og alle blir møtt på en positiv og vennlig måte.

Vi gratulerer Gunnar med 60-års dagen og ønsker ham mange gode år framover.

For kolleger og venner ved NHH

Jan I. Haaland (rektor) og Leif B. Methlie (professor emeritus og tidligere rektor)


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive