Forsknig.no satser på stillingsmarkedet

I Norge mangler vi et felles stillingsmarked for jobber i akademia. Det har forskning.no gjort noe med. 1. august lanserte de forskning.no/jobb som allerede inneholder mer enn 200 stillingsannonser.


25.08.2011 - Red.


Nå er det først og fremst institusjoner som er tilknyttet forskning.no gjennom medlemskap som bruker forskning.no/jobb som annonseplass for sine stillinger. Neste steg er å få inn også andre offentlige og private aktører som er ute etter faglig kompetanse. Det arbeidet er godt i gang.

-For institusjonene som er medlem i forskning.no er dette en forening av kreftene, sammen spleiser man på et stort felles jobbmarked. Litt i samme ånd som forskning.no ellers, sier Preben Forberg, nyansatt på forskning.no/jobb.

-Men vi skal også tjene penger og trekke til oss mange typer faglige stillinger, derfor er de eksterne aktørene også viktig, legger redaktør og daglig leder i forskning.no, Nina Kristiansen til.

Målet er å samle alle stillingsannonser for FoU-sektoren på samme plass, slik at jobbsøkere ikke må jakte fra sted til sted for å finne aktuelle stillinger. For arbeidsgiverne er dette også en fordel, fordi trafikken til forskning.no er stor, og fordi de største lesergruppene er forskere, studenter og andre med høyere utdanning i offentlig og privat virksomhet.

Det er større sannsynlighet for lykkelige møter mellom arbeidsgivere og jobbsøkere på et sted der begge parter befinner seg fra før.

forskning.no/jobb er utviklet spesielt med tanke på FoU-sektoren - blant annet kan man søke på fagdisipliner.

-For mange jobbsøkere er det mer interessant å få nasjonal oversikt over sitt fagområde, enn alle stillinger ved en bestemt institusjon. Det blir rett og slett lettere å finne fram til jobbene, sier Nina Kristiansen.

Forskningen er internasjonal. I dag kan annonser også legges ut i engelsk versjon. Dessuten er det nordiske og internasjonale markedet interessant.

-Om ikke så lenge åpner vi en ny engelskspråklig nyhetstjeneste - i samarbeid med nordiske aktører. Der vil også stillingsannonser få sin plass. Da blir nedslagsfeltet for institusjonene enda større, avslutter Nina Kristiansen.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive