Debatt mellom professorer og gatekunstnere

Denne uken ferdigstilles gatekunstprosjektet som forgår på skolens vegger. Prosjektets avsluttes under jubileumsuken. Da har man har satt av en egen dag til gatekunsten, med en paneldebatt som klimaks.

In English

30.08.2011 - Espen Bolghaug


-Det handler om å matche antiautoritære kunstnere med den eliten de ofte kritiserer, forteller kreativ leder og kurator for prosjektet, Eirik Sjåholm Knudsen. Han synes det er kontrastene mellom en handelshøyskole og gatekunst som gjør prosjektet så spennende.

Egen dag

Under jubileumsuken er det satt av en egen dag til prosjektet med tittelen "…….Capitalism". Og det er nettopp hvilke ord som skal står foran kapitalisme som skal diskuteres av blant annet professorer og kunstnere.

- Hele prosjektet kulminerer i en paneldebatt omkring ordet kapitalisme. Her er det mange nyanser å ta hensyn til, og jeg tror det blir en annerledes og spennende debatt, sier Sjåholm Knudsen.

Debatten skal ledes av Tom Remlow, administrerende direktør for den norske Opera & Ballet. Han har lang erfaring fra kulturlivet som skuespiller og filmprodusent.

- Vi skal også diskutere hvordan handelshøyskoler, både generelt og spesielt NHH, oppfattes utad. Her tror jeg kunstnerne har mange gode innsikter å komme med, de er jo litt "mannen i gata", mener den kreative lederen.

I debatten stiller professorene Bertil Tungodden og Guttorm Schjeldrup fra NHH, Johan Aasen fra Skagenfondene, gatekunstner Evan Roth, forfatter Tristan Manco og komponist Henrik Hellstenius.


Verdensvant kunstner


Denne uken skal de siste veggene males, og det var den Polske kunstner M-City som mandag morgen startet arbeidet med ferdigstillelsen. Med spraybokser i begge hender var det kunsten som sto i fokus, ikke egen helse.
- Bruker du ikke maske?

- Nei, jeg liker ikke å bruke det når jeg arbeider.

- Er ikke det litt farlig, da?

- Jo, det er nok ganske farlig, sier kunstneren som i flere år har han reist verden rundt for å dekorere vegger med kunsten sin. På veggene utenfor aulaen er det et lokomotiv med godsvogner som blir spraymalt.

Han er den første i av alt fire kunstnere som denne uken skal arbeide på skolens vegger.

- Jeg synes det er morsomt å få lov til å male på en handelshøyskole, avslutter kunstneren.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive