Ny utgave av NHH Bulletin

NHH Bulletin nr. 1, 2011 (Illustrasjon: Willy Skramstad)

NHH Bulletins første utgave i 2011 er blant annet preget av 75-årsjubileet, et intervju med en av landets eldste NHH-ere og en artikkel om de kvinnelige professorene ved NHH.

01.04.2011 - Red.


Det følgende er noe av det en kan lese om i NHH Bulletin nr.1, 2011:

NHH 1936 - 2011

7. september 1936: Norges Handelshøyskole ble høytidelig åpnet av H.M. Kong Haakon VII. Dagen var en begivenhet både nasjonalt og i Bergen. Det var grunn for å feire. Mer enn 20 år hadde gått siden initiativet var tatt, og det hadde ikke vært noen lett kamp.

Norges eldste NHH-er

I år er det snart 70 år siden Karl-Johan Svanøe Endresen (f. 1917) ble immatrikulert ved NHH. Den tidligere revisoren er en av Norges eldste siviløkonomer. Han gikk på kullet som ble sendt til Aga i Hardanger for å skaffe brensel til NHH. Tyskerne ønsket å stenge skolen, forteller Endresen, og de brukte mangel på brensel som argument.

Entreprenører med liten formue gjør det best

Stor formue gjør entreprenører fete og fornøyde. I en ny studie av norske oppstartere finner forskere at profitten øker mest for entreprenører med minst formue. - Stor formue kan være mer til skade enn til hjelp, sier professor Jarle Møen.

Fulgte Statoil/Hydro-fusjonen

- Dette har vært en veldig spennende og annerledes måte å drive forskning på, det å følge prosessene i reell tid, sier førsteamanuensis Inger Stensaker.

Ikke lenger mannsbastion

Da Siri Pettersen Strandenes ble NHHs første kvinnelige professor i 2002, markerte det starten på en ny epoke. På ni år har NHH gått fra null til 11 kvinnelige professorer.

Enighet for en milliard

- Når man kommer fra en tysk bedrift med 160 års tradisjon for at lederne bestemmer, er det jo litt rart med slike prosesser, sier divisjonsdirektør i Siemens, Dag Otterstad. Han foreleste på AFFs møte der tema var ledergruppeutvikling.

NHH Bulletins side på nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive