NUF-studie kåret til beste artikkel

Praktisk økonomi og finans nr 1 2011

De NHH-utdannede siviløkonomene Hanne Frøyshov og Hanne Sælemyr er årets vinnere av tidsskriftet Praktisk økonomi og finans' konkurranse om beste artikkel basert på en masteroppgave. De får prisen for artikkelen "Revisjonsplikten for Norskregistrerte Utenlandske Foretak - en empirisk studie."

26.04.2011 - Hallvard Lyssand


Praktisk økonomi og finans' årlige konkurranse om beste artikkel basert på en masteroppgave ble etablert for å løfte frem noen av de virkelig gode studentarbeidene til en større krets av lesere på tidsskriftets fagområde.

Vinnerartikkelen blir publisert i tidsskriftet, og i tillegg kommer et premiebeløp på kr 10000. Konkurransen blir i år arrangert i samarbeid med SNF, som finansierer premiebeløpet.

NHH-professor Frode Sættem og BI-professor John Christian Langli har ansvaret for opplegget og utgjør juryen sammen med tidsskriftets øvrige redaksjon.

Artiklene blir vurdert på basis av faglig kvalitet, originalitet, aktualitet og relevans for tidsskriftets målgruppe, som er praktikere på siviløkonomnivå innen finans, økonomistyring, regnskap og konsulentvirksomhet, samt mot revisorer, jurister og økonomistudenter.

NUF-er og revisjonsplikt

Årets vinnere er Hanne Frøyshov og Hanne Sælemyr Johansen, som får prisen for artikkelen "Revisjonsplikten for Norskregistrerte Utenlandske Foretak - en empirisk studie."

Frøyshov og Johansen ble uteksaminerte fra NHH i 2010 med mastergrader innen økonomisk styring.

De hadde professor Jarle Møen ved Institutt for foretaksøkonomi som veileder på masteroppgaven.

I vurderingen har juryen særlig vektlagt prisvinnernes evne til å ta i bruk internasjonalt benyttede mål på regnskapskvalitet for å belyse et aktuelt tema i Norge: Om revisjonsfritaket som gjelder for norskregistrerte utenlandske foretak (NUF) bør oppheves.

"Prisvinnerne matcher NUF med sammenliknbare aksjeselskap og tester deretter om de reviderte regnskapene til AS-ene har høyere regnskapskvalitet enn de ureviderte regnskapene til NUF-ene, hvilket man burde forvente vil være tilfelle dersom revisjon bidrar til høyere regnskapskvalitet. Prisvinnerne bruker seks forskjellige mål på regnskapskvalitet, og de finner at NUFene har høyere regnskapskvalitet på noen mål, mens det er motsatt for andre mål. Studien er et godt eksempel på relevant empirisk forskning gjennomført på en solid måte," heter det i juryens begrunnelse.

Hanne Frøyshov arbeider som Financial Controller i ProAnalysis AS.

Hanne Sælemyr Johansen er ansatt i PwCs avdeling i Bergen og har studiepermisjon for å ta master i regnskap og revisjon ved NHH.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive