Vårkonferansen trekker fulle hus

Vårkonferansen 2004

Globalisering og internasjonal politikk er temaet for Vårkonferansen som går av stabelen i dag. Konferansen er fullbooket og et stort pressekorps har meldt sin ankomst til NHH.

10.05.2004 - Stig Nøra


Både Dagsrevyen, TV2-nyhetene, NRK Radio, Bergens Tidende, Dagbladet, Dagens Næringsliv og mange flere kommer til NHH for å dekke Vårkonferansen som kan skilte med flere toppnavn innen politikk og næringsliv.

Olav Fjell, tidligere konsernsjef i Statoil, nå direktør i First Securities, skal snakke om et meget diskutert tema: Norge som base for internasjonal virksomhet: Fortrinn eller tvangstrøye?

Politikerne er representert ved Thorbjørn Jagland og Erna Solberg. Ellers vil Jan Reinås, styreleder i Hydro, Karl Ove Moene ved Universitetet i Oslo og professorstipendiat Karen Helene Midelfart ved NHH holde innlegg.

Politisk redaktør i Bergens Tidende, Trine Eilertsen, skal lede debatten, mens den språklige virtuos, Niels Christian Geelmuyden, skal kåsere om norsk dobbelmoral.

EU og Norge
Aktuelle spørsmål som reises under konferansen knytter seg blant annet til EU og arbeidsinnvandring. 1. mai ble EU utvidet med 10 nye medlemsland, men Norge står fortsatt utenfor. Er prisen næringslivet og nasjonen betaler for en slik isolasjon mindre, enn gevinsten ved å være "uavhengig"? Arbeidsinnvandring fra Øst-Europa er et annet minefelt. Hvilke muligheter har vi? Hvem vinner og hvem taper?

Det er med andre ord duket for høy temperatur og interessante innspill når sentrale aktører fra næringsliv, politikk og akademia kommer sammen for å diskutere hvordan norsk økonomi, næringsliv og velstandsutvikling påvirkes av globalisering og internasjonal politikk.

Heyerdahl, Midelfart og Jagland
Thorbjørn Jagland, Jens P. Heyerdahl og Celina Midelfart.
Foto: Knut Strand
Erna Solberg
En engasjert Erna Solberg.
Foto: Knut Strand
Jan Reinås
Jan Reinås, styreleder i Hydro, var kritisk til rammebetingelsene for norsk konkurranseutsatt virksomhet.
Foto: Knut Strand
Olav Fjell
- Arbeidere er dyre i Norge, mens høyt utdannede er billige, sa Olav Fjell.
Foto: Knut Strand
Karen Helene Midelfart
Professorstipendiat Karen Helene Midelfart holdt et innlegg om Norge, EU og EØS-avtalen.
Foto: Knut Strand
Torbjørn Jagland
- Både EU og Norge har et kulturelt problem. Det første vi tenker på når vi åpner opp grensene, er hvordan vi skal stenge igjen, sa Jagland.
Foto: Knut Strand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive