NHH-studenter vant NM i økonomi

Ingrid Pedersen, Sigurd Nørstebøen og Lars Stemland Eide fra NHH beviste at de er Norges flinkeste økonomistudenter.

27.03.2015 - Red.


NM i økonomi er en landsdekkende konkurranse arrangert av Econa, der målet er å finne de flinkeste økonomistudentene i Norge.

- Vi lå helt nede på 9. plass da vi startet i dag tidlig, så det var et sjokk å bli kalt opp på scenen til superfinalen, sier de tre vinnerne fra NHH. Ingrid Pedersen og Sigurd Nørstebøen går i tredjeåret på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon på NHH, og Lars Stemland er godt i gang med mastergraden der han fordyper seg i samfunnsøkonomi. - Det at vi startet som underdogs i dag førte til at vi har vært i angrepsposisjon hele veien, sier Lars Stemland Eide.

Finalen gikk av stabelen på Universitetet i Stavanger 26. mars, i år med rekordmange påmeldte lag til konkurransen. 170 lag fordelt på 480 studenter ville konkurrere om å bli de beste økonomistudentene. Ti lag kvalifiserte seg til finalen, og de ble i løpet av dagen testet både i økonomifaglig teori og praktisk caseløsning. Deltakerne måtte gjennom hele tre krevende konkurranserunder før tre lag stod igjen i den avgjørende 'superfinalen'.

Econa, som står bak konkurransen, er imponert over det faglige nivået på finaledeltakerne.

- Det har vært utrolig inspirerende å følge lagene gjennom de tre finalerundene i dag, sier administrerende direktør i Econa, Tom Bolstad. Denne gjengen har virkelig fulgt med i timen. Jeg er imponert over at de under tøft tidspress klarer å hente frem og bruke det de har lært på skolebenken! Dette får de garantert bruk for når de kommer ut i arbeidslivet.

Evne til å resonnere

Jurysjef Atle Kolbeinsveit i Econa er sikker på at studentene har fått med seg det aller viktigste man bør tilegne seg i løpet av studietiden: evnen til å resonnere.

Alle økonomistudenter ved landets høyskoler og universiteter kan delta i denne prestisjefylte konkurransen, forsvare sin utdanningsinstitusjons ære, og kunne krone seg med tittelen 'norgesmester i økonomi'.

Med seg hadde Econa samarbeidspartnerne Danske Bank, BDO og Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning. Samarbeidspartnerne har alle bidratt med spørsmål og caseoppgaver til konkurransen og sikrer at konkurransen tester de reelle ferdighetene studentene behøver både for å lykkes akademisk og senere i jobbsammenheng.

Lars Stemleland Eide (24), Sigurd Nørstebøen (22), Ingrid Pedersen (23)

NM i økonomi

NM i økonomi er en lagkonkurranse der lag på to til tre deltakere sammen skal gjennom to innledende runder for å kvalifisere seg til finalen. Vanlige eksamensregler gjelder for hele konkurransen. Hensikten med konkurransen er å øke interessen og motivasjonen for økonomifaget, både blant studenter og i næringslivet. Konkurransen setter pensum opp mot virkelighetsaktuelle spørsmål og danner en rød tråd mellom de økonomiske fagretningene og arbeidslivet.

Danske Bank, BDO, Nasjonalt råd for økonomisk-administrativ utdanning, og Econa står bak konkurransen og har alle bidratt med oppgaver og case. Det er tredje gang Econa arrangerer denne konkurransen.

Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative fag. De har 20 000 medlemmer og jobber for å tydeliggjøre økonomifagenes betydning i samfunnet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive