Odd Nordhaugs minnepris 2014 til Kleppe og Grønhaug

Odd Nordhaugs minnepris for 2014 går til forskerne Kleppe, Mossberg og Grønhaug for artikkelen "Country images in news media".

12.01.2015 - Astri Kamsvåg


Ingeborg Astrid Kleppe, Lena Mossberg og Kjell Grønhaug (2014), Country images in news media, BETA 2014 No 1, Vol 28.

Prisvinnerne ble offentliggjort 8. januar under FIBE-konferansen, og Ingeborg Astri Kleppe tok imot prisen på vegne av de tre.

Artikkelen tar for seg hvordan et land oppfattes i andre land og hvordan denne oppfatningen påvirkes av nyhetsdekning fra landet. Utlendingers oppfatning av landet kan sammenlignes med forbrukernes oppfatning av eller holdning til et produkt eller merke. Forfatterne studerer hvordan Norge oppfattes i tre utvalgte land med økende avstand - Sverige, Frankrike og Japan - på grunnlag nyheter om Norge i landets egne aviser. Dette er et interessant tema både for spesialister som arbeider med markedsføring av land eller produkter, og for folk flest som er nysgjerrige på hvordan Norge oppfattes i utlandet. Studien bruker arkivdata på en kreativ måte, denne typen data er trolig underutnyttet innenfor strategi, organisasjon og markedsføring.

Om prisen

Odd Nordhaugs minnepris er opprettet for å hedre den store innsatsen Odd Nordhaug (1953-2013) har gjort for forskning generelt og for formidling av skandinavisk forskning spesielt. Odd Nordhaug var professor ved Institutt for strategi og ledelse, Norges Handelshøyskole. Han var utdannet siviløkonom, cand.polit. og dr.philos. Nordhaug har utgitt mer enn 45 bøker og 250 vitenskapelige artikler.

I år deles Odd Nordhaugs minnepris ut for første gang. Prisen er på kr 20 000 som er gitt av Institutt for strategi og leiing ved NHH. Prisen er opprettet i samarbeid med tidsskriftet BETA (Scandinavian Journal of Business Research), hvor NHH-professor Odd Nordhaug var redaktør i mange år. Prisen blir gitt til beste artikkel i BETA fra perioden 2013-2014.

Odd Nordhaugs minnepris kan tildeles forfatter(e) av en vitenskapelig artikkel publisert i BETA siste år som kjennetegnes ved godt faglig håndverk med solid forankring i vitenskapelig metode og foreliggende forskning. For å komme i betraktning for prisen, kreves det at artikkelen er interessant for fagfeller utover eget fagområde, og at den kjennetegnes ved klar og god formidling.

Fagkomiteen

Ole Gjølberg (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet)
Erik Døving (Høgskolen i Oslo og Akershus)
Grete Wennes (Høgskolen i Sør-Trøndelag)

Les artikkelen på Idunn (krever pålogging)


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive