NHH klatrer på rangering

NHH går frem åtte plasser på årets Financial Times-rangering og er nå på 38. plass på listen over de beste handelshøyskolene i Europa.

01.12.2014 - Red.


- Vi er godt fornøyd med denne plasseringen i en tid der konkurransen blir stadig hardere, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Financial Times (FT) utfører årlig fem delrangeringer av ulike former for studietilbud ved europeiske handelshøyskoler. På slutten av året settes disse sammen til en hovedrangering, European Business Schools. I år har NHH vært med på fire av disse delrangeringene, mot tre året før. Dette er hovedgrunnen til fremgangen på rangeringen.

- Vi har jobbet målrettet for å komme med på denne fjerde rangeringen, og vi er tilfredse med at dette arbeidet har gitt resultater. FT-rangeringen har betydning fordi den gir oss internasjonal synlighet, selv om vi ikke ser denne rangeringen som det beste målet på undervisningskvalitet, sier Gjesdal.

81 handelshøyskoler har fått plass på årets rangering. Det er London Business School som topper listen. På plassene bak kommer HEC Paris og IE Business School i Spania.

Fakta om rangeringen

De fem delrangeringene som FTs samlerangering bygger på er (vekting i parentes): Global MBA (25 prosent), Executive Education Open Programmes (12,5 prosent), Executive Education Custom Programmes (12,5 prosent), Masters in Management (25 prosent) og Executive MBA (25 prosent).

Financial Times European Business School Rankings 2014


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive