Bienz bidrar til undervisning på Harvard

Førsteamanuensis Carsten Bienz ved institutt for finans, har skrevet et case som nå skal tas i bruk ved Harvard Business School.

10.03.2014 - Lisbeth Heilund


Bienz og hans kolleger ved Harvard, Lucy White og Clayton Rose, har skrevet et case om servicebedriften ISS som har sitt hovedkontor i Danmark. Caset vil bli brukt både i finansundervisning ved Harvard og i Private Equity-undervisning her ved NHH.

Hvorfor er det nyttig å bruke case-studier til studentene?
- Innholdet i et case er langt mer komplekst og mer relatert til virkeligheten enn det man får frem i en vanlig forelesning. Vi finner frem til fakta og kunnskap om bedriften og om samfunnet rundt den. Kursene i Corporate Finance her ved NHH, er utelukkende basert på case-studier. Også i AFA-programmet ved Executive brukes case i undervisningen.

Tar det mye tid å lage et case?
- Ja, det er ganske mye arbeid med det. Man skal blant annet finne stoff fra ulike kilder, bedriftens egne årsrapporter og nettsider, gjerne finne medieoppslag om dem. Det tar mye mer tid enn å forberede en forelesning, men det er likevel ikke så arbeidskrevende som å skrive en vitenskapelig artikkel.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive