Nytt Vitenskapsakademi i Bergen

Academia Europea (Illustrasjon)

NHH, UiB, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune står bak når den nye kunnskapshuben Academia Europaea knowledge hub Region Bergen, som etablerers formelt i dag.

30.05.2014 - Red.


I dag, fredag 30. mai etableres et helt nytt europeisk vitenskapsakademi i Bergen: Academia Europaea Knowledge hub Region Bergen.

Academia Europaea

Academia Europaea er et felles europeisk vitenskapsakademi som har som mål å påvirke samfunnsutviklingen i Europa i tett samarbeid med de europeiske politiske institusjonene. Akademiet ble etablert i 1988 og har 3000 medlemmer med hovedkontor i London.

Partnere i Academia Europaea er Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole og Business Region Bergen, som er fasilitator for Academia Europaea knowledge hub Region Bergen på vegne av Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og regionen for øvrig.

Knowledge hub Bergen

Fokus for Academia Europaeas hub i Bergen er ressurser og kompetanse knyttet til «Northern Seas», Europas nordlige dimensjon og skal særlig fokusere på kunnskap rundt energi, sjømat, maritim transport, internasjonale relasjoner og ressursspørsmål i havområdene i Nord-Europa, inkludert Arktis.

Undeskrivelsesseremoni

Den formelle etableringen markeres med en underskrivelsesseremoni på Sjøfartsmuseet i dag klokken 13.30.

Her vil rektor Dag Rune Olsen, Universitetet i Bergen, rektor Frøystein Gjesdal, NHH, byråd Helge Stormoen, Bergen kommune, president i Academia Europaea, Lars Walløe og administrerende direktør Ole Hope, Business Region Bergen være blant deltakerne.

Se også nettsiden: http://acadeuro.b.uib.no/


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive