Lærerikt besøk hos Erasmus

I april reiste NHH-styret til Rotterdam for å holde styremøte og for å ha en faglig utveksling med ansatte ved Rotterdam School of Management (RSM), Erasmus Universitet.

09.05.2014 - Lisbeth Heilund


Prorektor Sunniva Whittaker er meget fornøyd med utbyttet av besøket. Hun opplevde det som nyttig å få utveksle erfaringer på ulike områder, og spesielt på de fire satsingsområdene NHH har nedfelt i den overordnede strategien for høyskolen.

Hvorfor valgte dere å dra til Erasmus?
- Erasmus Universitet er en del av CEMS-nettverket, og det er ganske sammenlignbart med NHH, sier Whittaker. - Vi fikk innblikk i hvordan de jobber ved Erasmus. De gjør det bra på mange områder som vi ønsker å bli bedre på.

Internasjonal merkevarebygging

- I merkevarebyggingen av Universitetet legger de vekt på å skape en felles identitet internasjonalt. RSM mener det er viktig at hele universitetet fremstår som en felles enhet som har de samme mål mot både potensielle internasjonale studenter, og mot potensielle arbeidsgivere, sier Whittaker. - En arbeidsgiver vil nok være interessert i å få et inntrykk av institusjonen hvor deres eventuelle jobbsøkere har tilbrakt flere år med studier.

Et eget senter for entrepenørskap

- Vi fikk en spennende presentasjon av universitetets nye senter for entrepenørskap, fortsetter Whittaker.

Erasmus Centre for Entrepeneurship ble opprettet ved Universitetet i 2013. Senteret er en del av et samarbeid mellom tre ulike universiteter, som igjen er en del av HOPE - det Hollandske programmet for entrepenørskap. Her finner vi samarbeid som kombinerer ulik kunnskap og kompetanse innen økonomi, teknologi og biovitenskap. Myndighetene har bidratt med 50% av midlene som ble investert for å satse på entrepenørskap i utdanningen i Nederland. Resten av midlene bidro næringslivet og universitetene selv med.

Executive og alumni

Erasmus satser stort på å videreutvikle executive-programmene sine. Whittaker forteller at de har et eget Advisory Board for etter- og videreutdanning. I tillegg til at de har utviklet internasjonale programmer, har Erasmus har ca 20 prosent av det Hollandske markedet for executive-utdanning.

Samarbeid med bedrifter og næringsliv er en viktig del av universitetets alumniarbeid . En del av undervisningen i executive-programmene er det gjerne tidligere studenter som driver. Erasmus` alumnivirksomhet har også egne grupper for internasjonale studenter.

PhD-program i lederskap

Styret fikk også en gjennomgang av universitetets doktorgradsutdanning. Erasmus har ett av de største PhD-programmene innen lederskap i Europa. PhD-programmet er plassert hos ERIM, Erasmus Research Institute of Management. En målsetning her er å satse på en forskerkarriere blant PhD-studentene. Programmet er tett koblet mot forskningsprogrammer innen finans, strategi, marketing og bedriftsøkonomi. I forbindelse med satsingen på Phd-utdanning og forskning, legges det stor vekt på incentivordninger for forskere som publiserer i tidsskrifter fra topplistene.

- Det var interessant å få se forskningsnettsidene deres, sier Whittaker. Der blir det lagt ut artikler og korte videosnutter som formidler forskningen ut til et bredt publikum. Totalt rundt 2000 videoklipp ligger ute på Erasmus sine nettsider.

Nettsiden RSM Discovery kan du se her

Rotterdam School of Management sine fulltidsstudier ligger blant ti på topp på FTs rankingliste for Europa, og i 2014 ligger de på 39. plass globalt.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive