Foreslo endringer i strømnettet

NHH-professor Lars Sørgard var med i en regjeringsoppnevnt ekspertgruppe som denne uken overleverte en rapport om bedre organisering av strømnettet.

09.05.2014 - Øyvind Torvund


Ekspertgruppen har drøftet samfunnets mål og forventninger til strømnettet. Rapporten gir et bilde av dagens organisering og regulering av nettet, og peker på utfordringer ved struktur og organisering av nettvirksomheten.

Mer fokus på nettet

Ekspertgruppen foreslår en rekke tiltak som samlet sett vil bidra til en mer rasjonell nettstruktur, bedre investeringer og økt nøytralitet i sektoren.

- I rapporten foreslår vi blant annet et selskapsmessig og funksjonelt skille mellom nett og all annen virksomhet. Slik det er nå er det en sammenblanding av ulike aktiviteter. De driver med produksjon og omsetning av kraft, fiberutbygging, entreprenørvirksomhet etc. Ved å kreve skille blir det mer fokus på nettet, og dermed større mulighet å få gjennomført alle de investeringene som er nødvendige i årene fremover, sier Sørgard.

Spennende arbeid

Ekspertgruppen ble ledet av tidligere Hydro-toppsjef Eivind Reiten. I tillegg til Sørgard var også advokat Kristin Bjella medlem av ekspertgruppen. Olje- og energiminister Tord Lien mottok rapporten mandag, og sender den nå ut på høring med høringsfrist 1. oktober.

- Det har vært spennende å delta i ekspertgruppen. Det er en komplisert nettstruktur, og en stor utfordring å finne gode løsninger. Men vi har hatt god hjelp i arbeidet av et stort sekretariat med dyktige fagpersoner.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive