Finansministeren til Vårkonferansen

Finansminister Siv Jensen (Foto: Rune Kongsro/Finansdepartementet)

Er Norge rigget for fremtiden? Det er temaet for Vårkonferansen som blir arrangert på NHH 27. mai. Finansminister Siv Jensen (Frp) er blant deltakerne.

23.05.2014 - Øyvind Torvund


Bakteppet for konferansen er framveksten av nye økonomier i Asia og norsk næringsliv etter oljen. Dette utfordrer oss på utvikling av nye kunnskaper, økt mobilitet av ressurser, innovasjon og entreprenørskap.

- Foredragsholdere som kommer til NHH vil på ulike måter belyse geopolitiske, nasjonale og bedriftsmessige aspekter ved omstillingen til en kunnskapsbasert økonomi, sier leder i programkomitéen for årets konferanse, Tor Wallin Andreassen.

Diskuterer gründerånd

Blant hovedattraksjonene på konferansen er finansminister Siv Jensen. Hun skal snakke om hva Norge kan gjøre for ikke å feile. Hun vil blant annet drøfte hvordan man kan dyrke fram gründerånd, innovasjon, vekstkraftige bedrifter og høy produktivitet.

I denne første sesjonen vil også NTNU-professor og gjesteprofessor på Harvard, Ragnar Torvik, snakke om hvorfor noen land lykkes bedre enn andre.

Direktør Svein Harald Øygard i McKinsey i Rio de Janeiro skal i tillegg holde foredraget «Norge sett utenfra - evne til omstilling, men overveldet av gode intensjoner?». Han har tidligere også jobbet som sentralbanksjef på Island.

Offentlig sektor under lupen

I andre del av programmet blir fokuset rettet mot norske bedrifter som har hatt suksess i utlandet. Både tidligere strategidirektør Sverre Munck i Schibsted og Hilde M. Tonne fra Telenor skal snakke om hvordan norske bedrifter kan lykkes globalt. I etterkant av presentasjonene vil NHH-professor Lasse Lien lede en debatt om temaet.

I siste del av programmet vil det bli diskutert hvorvidt offentlig sektor hemmer eller fremmer forandring. Direktør Lars Peder Brekk i Brønnøysundregisteret skal snakke om hvordan en digital offentlig sektor kan fungere som en forandringsagent.

Direktør Ingelin Killengreen i Difi kommer også til konferansen. Hun skal snakke om hvorvidt ledelse i offentlig forvaltning er basert så mye på prosesser og konsensus at det går ut over gjennomføringsevnen. Programmet blir avsluttet med en debatt ledet av førsteamanuensis Aksel Mjøs.

Se hele programmet for Vårkonferansen her


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive