NHH-student kåret til årets økonomistudent

Peder Engeæsth (Foto: Eirik Førde)

Peder Engesæth (22) kom inn på restopptaket til NHH i 2011 og ble nylig kåret til årets økonomistudent. Interesse og menneskene har gjort at han lykkes, mener han.

20.06.2014 - Martin Hoang Nguyen


På bakgrunn av akademiske resultater, en evnetest, erfaring fra jobb og studentengasjement, nomineringstekster og referanser kårer E24 sammen med Nova og Universum årets student i tre kategorier:

  • Årets IT-student
  • Årets teknologistudent
  • Årets økonomistudent

Blant 181 nominerte studenter gikk vår egen student Peder Engesæth i år til topps, og ble kåret til årets økonomistudent. «Kandidaten scoret høyt på samtlige vurderingskriterier. (…) kandidaten er en aktiv og engasjert student som fortjener å bli lagt merke til.» begrunner juryen, skriver E24.

Han hadde aldri trodd at han skulle få denne utmerkelsen da han begynte på NHH. Han kom nemlig inn på NHH på restopptaket. Interesse og menneskene på NHH er det som har gjort at han har lykkes, mener han.

- Jeg har vært heldig som har fått studere noe jeg synes er kjempegøy, da er det mye lettere å lære mer. Samtidig er det jo sånn at man vokser veldig av å ha gode folk rundt seg, slik tilfellet absolutt er her på NHH.

Engasjert student

Ved siden av å oppnå gode akademiske resultater her på NHH har Engesæth vært engasjert i NHHS i blant annet Fagutvalget, UKEN, K7 Bulletin og Bergen Challenge. I fjor satt han i kjernestyret som fagpolitisk ansvarlig. Det er viktig å gjøre det man synes er gøy og prioritere for å få tiden til å gå opp, mener Engesæth.

- For meg har ikke studentforeningen vært en jobb, det har vært fritid. Det eneste jeg har måtte kutte for å få tid til både studier og NHHS er dødtiden, forteller Engesæth.

Velg med både hode og hjerte er hans tips til andre studenter som vil lykkes.

- Velg det studiet som gir deg mulighet til å jobbe med noe du synes er gøy, avslutter han.

Peder Engeæsth (Foto: Eirik Førde)
NHH-studenten Peder Engesæth ble kåret til årets økonomistudent. Foto: Eirik Førde


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive