Internasjonale studenter på sommerkurs ved NHH

Åshild Nakken (Foto: Martin Hoang Nguyen)

Internasjonale studenter har kommet til NHH for å lære om hvordan Norge forvalter naturressursene.

20.06.2014 - Martin Hoang Nguyen


Hver sommer siden 2007 har NHH arrangert sommerkurs for studenter fra våre partneruniversiteter fra hele verden. I år er 40 studenter fra 21 land samlet til to uker med fullpakket undervisningsopplegg med hovedvekt på det økonomiske, politiske og miljømessige aspektet av forvaltning av naturressurser av fisk, vannkraft, olje og gass.

Undervisningsopplegget består av forelesninger, bedriftsbesøk og diskusjonsgrupper. I slutten av opplegget har studentene et gruppearbeid som til slutt skal presenteres for alle sammen.

I tillegg til det faglige opplegget på dagen, er det også lagt opp til et sosialt opplegg og sightseeing på kvelden og i helgen.

Tett samarbeid med næringslivet

I løpet av de to ukene besøker studentene to bedrifter som lever av naturressurser. I år har turen gått til Lerøy Seafood og Statoil, som har et opplegg om henholdsvis fisk og petroleum.

Åshild Nakken, direktør for marked og forretningsutvikling hos Lerøy, synes at det har vært spennende og lærerikt å ha internasjonale studenter på besøk.

- Studentene har vært nysgjerrige og stilt mange interessante spørsmål. Dette lover godt for fremtidens arbeidstakere, forteller Nakken.

Blant deltakerne på årets sommerkurs er Aaron Sharpe fra University of Western Australia. Han har ingeniørbakgrunn og tar nå MBA. Ved å ha besøkt Lerøy mener han at han får sett ting fra et større perspektiv.

Aaron Sharpe (Foto: Martin Hoang Nguyen)
Aaron Sharpe (til høyre) fra Australia er fornøyd med sommerkurset.

- Det har vært et spennende opplegg med både teoretiske og praktiske problemstillinger. I går lærte vi om reguleringer og i dag så vi hvordan reguleringer påvirker et selskap, forteller Sharpe.

Han er også overrasket og imponert hvordan Norge forvalter naturressursene sine.

- Jeg hadde ikke hørt om oljefondet før, og det er imponert hvordan Norge klarer å bare bruke en liten del av oljeformuen årlig, sier han.

Han er godt fornøyd med kurset og skal helt klart anbefale kurset videre, avslutter han.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive