Ny lærebok i revisjon

Professor Aasmund Eilifsen har sammen med blant andre professor II Bill Messier nylig gitt ut en lærebok i revisjon.

28.01.2014 - Red.


Tittelen på boken er «Auditing & Assurance Services International Edition», utgitt på McGraw-Hill Education.

Det er knyttet en del interessante problemstillinger til skriving av lærebøker for et internasjonalt og et NHH-publikum. Arbeidsinnsatsen er formidabel, sier professor Aasmund Eilifsen, og selv om man selger bra, er det finansielle ikke noen grunn til å skrive en internasjonal lærebok i revisjon.

- Motivasjonen til boken var at det i undervisningen og for studentene på MRR/HRS ble mindre og mindre tilfredsstillende å bruke mye av tiden på å korrigere og supplerer den rene, amerikanske læreboken med fagstoff som er relevant for norske revisorer. Tilsvarende utfordring har alle land utenfor USA.

Samtidig har det bare vært det amerikanske markedet som forsvarer og har tradisjoner for å skrive lærebøker av skikkelig kvalitet. De såkalte internasjonale revisjonsbøkene var i realiteten ikke annet enn noe billigere uinnbundne utgaver av de amerikanske bøkene. I tillegg konvergerte hele verden utenom USA, mot et felles regime for regulering og profesjonelle standarder for revisjon.

Med dette utgangspunkt, ønsket Eilifsen og Messier å skrive en genuin internasjonal lærebok i revisjon.

- Vi startet ut med Bill Messier (professor II og æresdoktor ved NHH) sin bestselger «Auditing & Assurance Services An Systematic Approach», som nå foreligger i niende utgave.

- Vi fjernet alt i boka som var «forstyrrende» og la til det som manglet for et internasjonalt publikum, men beholdt det som var av felles interesse. Vi insisterte på at dette ikke skulle være en European Edition, men en International Edition, selv om McGraw-Hill UK tar seg av boken. Dette har vist seg å holde stikk. I tillegg til utbredelse i mange europeiske land og bortimot 100 prosent dekning i de nordiske land med unntak av Norge, selger vi godt i Østen og litt i andre deler av verden. I Sør-Afrika har de til og med laget en egen utgave, forteller professoren på Institutt for regnskap, revisjon og rettsvitenskap.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive